Ha december vége, itt a dartsvilágbajnokság, nézők is lehetnek

December vége mindig a dartsvilágbajnokságé is. Az aktuális év utolsó és az újév első napjain például Michael van Gerwen, Peter Wright vagy Gary Anderson száznyolcvanasaiért, esetleg kilencnyilasaiért ujjong a világ. Ez a járvány ellenére az idén sem lesz másként, és a helyszínen korlátozott számban ugyan, de lehetnek majd nézők az Ally Pallyben.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 18:08
DARTS
Peter Wright, a világbajnoki címvédő Fotó: LAWRENCE LUSTIG Forrás: Lawrence Lustig, PDC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen a darts sem maradt ki a koronavírusból, a mezőnyre is komoly hatással volt a járvány. Átírták több nagyobb verseny menetrendjét, szerveztek különleges otthoni versenysorozatot, és ha rendeztek is élő versenyeket, azt a helyszínen nézők nélkül szervezték. Ám most újra itt van a december, elérkezett a dartsvilágbajnokság ideje is, amely akkor és ott kerül megrendezésre, ahol eredetileg tervezték. December 15. és január 3. között az Alexandra Palace-ban, ismertebb nevén az Ally Pallyben indulnak harcba a legjobbak, ráadásul nézők előtt versenyezhetnek.

 

Peter Wright, a világbajnoki címvédő
Fotó: PDC/Lawrence Lustig

 

Március óta ez lesz az első olyan nagyobb PDC-esemény az Egyesült Királyságban, amelyen lehetnek majd szurkolók. A helyi szabályozás értelmében egy adott sessionön ezren lehetnek a helyszínen, és nekik nagyon komoly biztonsági előírásokat kell majd betartaniuk. Lehet, hogy kicsit halkabbak lesznek a megszokottnál, de ott lesznek, és buzdítják a kedvenceiket.

A mezőny igen előkelő lesz, a két és fél millió fontos összdíjazásért versenybe száll a címvédő Peter Wright, a korábbi háromszoros bajnok és a kétszeres győztes Gary Anderson. A korábbi királyok közül Adrian Lewis és Rob Cross is itt lesz az indulók között. Nem túl nagy meglepetés, hogy a világranglista éllovasa, Michael van Gerwen, őt Peter Wright követi, Gerwyn Price a harmadik, a legjobb tízben rajtuk kívül Michael Smith, Rob Cross, Nathan Aspinall, James Wade, Dave Chisnall, Dimitri Van den Bergh és Ian White foglal helyet. Steve Beaton nincs ennyire előkelő helyen, ő csak 23. kiemelt, de ettől az évtől egyedüli csúcstartó lesz abban, hogy harmincadik egymást követő világbajnokságán vesz részt, a legendás Phil Taylor 29 vébén szerepelt egymás után, eddig együtt tartották ezt a rekordot.

Az első játéknap december 15-én 19 órai kezdettel lesz, a Sport2 élőben közvetíti a versenyt (Bartha Zoltán, Fülöp László és Gyulai Miklós kommentálásával, valamint Vereczkey Lajos, illetve Ziegenhám Medárd szakértésével). Peter Wright már kedden elkezdi az idei sorozatot a Steve West–Amit Gilitwala párharc győztese ellen. Ahogyan Steve Beaton fentebb említett rekordja is aznap születik majd meg hivatalosan, amikor a rutinos angol összecsap a brazil Diogo Portelával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.