Magyar séf vezeti a Real Madrid sztárjának új éttermét

A labdarúgó Európa-bajnokság után már nem a Bayern München, hanem a Real Madrid edzéseire jelentkezik David Alaba, akinek a napokban nyílt meg a vadonatúj étterme Bécsben, ahol somlói galuskát is lehet rendelni. Számunkra azért különösen érdekes a hír, mert magyar séf felel az ételekért és magyar cég dolgozott az arculat megtervezésén.

Magyar Nemzet
2021. 06. 09. 15:51
null
Austria's David Alaba reacts after scoring a goal during their World Cup qualifying soccer match against Ireland in Vienna September 10, 2013. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA - Tags: SPORT SOCCER) - RTX13GIJ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne emlékezne a legutóbbi Európa-bajnokság magyar–osztrák meccsére? 2016-ban a mérkőzés elején kapufát lőtt, a végén azonban és Stieber Zoltán góljaival mi örülhettünk 2-0-s győzelemnek. Ezúttal az osztrák labdarúgó összefogott a magyarokkal, és rájuk bízta az énekes testvérével, Rose May Alabával közös éttermének koncepcióját.

David Alaba az új éttermében. Fotó: Facebook/DaRose

A Forbes arról írt, hogy David Alaba DaRose néven nyitotta meg a bécsi fúziós éttermet, amelynek étlapjára a szingapúri-mediterrán konyha ihlette finomságok mellett például a somlói galuska is felkerült a desszertek közé. Minderről a magyar séf, Sebestyén András gondoskodott, aki már két éve dolgozott Alabáékkal az étterem megnyitásán, mostantól pedig konyhafőnökként vezeti a szakmai munkát.

Mellette komoly szerepet kapott a DaRose megalakulásában a magyar gasztromarketing-ügynökség, a Socially is, amely első körben a logóra és a grafikai megjelenésre kapott megbízást, végül azonban az étterem belső terét is ők tervezték meg.

„Davidot természetesen lekötötte a csapata, de a tervezés minden fontos szakaszában kivette részét a döntésekből” – árult el egy kis kulisszatitkot Alabáról a Forbesnak Steiner Bianka, a Socially kommunikációs menedzsere.

David Alaba az elmúlt 11 évben a Bayern München csapatát erősítette, amellyel mások mellett tízszer nyerte meg a Bundesligát és kétszer a Bajnokok Ligáját. Idén nyáron lejárt a szerződése a bajor klubbal, amely mindenképpen hosszabbítani szeretett volna vele, ám olykor botrányszagú, médián keresztüli üzengetésekbe torkollott az anyagiak miatt megrekedt tárgyalássorozat. Végül Alaba nem hosszabbított, és már alá is írt új csapatához, a következő idénytől a Real Madrid futballistája.

A 81-szeres osztrák válogatott balhátvéd az Eb-n Észak-Macedónia, Hollandia és Ukrajna ellen léphet pályára a nemzeti csapatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.