Elrabolta a Bayern München Gulácsiék egyik klasszisát +videó

A Bayern München labdarúgócsapata vasárnap délben bejelentette a honlapján, hogy a nyártól náluk folytatja pályafutását Dayot Upamecano, az RB Leipzig 22 éves, francia válogatott középhátvédje. A bajorok duplán nyertek, mert a legnagyobb hazai vetélytársukat gyengítették ezzel.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 14:14
Upamecano
Upamecano Forrás: Twitter/FGFootball
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződés bejelentése nem váratlan, hiszen pénteken a L’Équipe francia sportnapilap már tényként közölte, hogy Dayot Upamecano a nyáron Lipcséből Münchenbe költözik, a Bayern kifizeti a 42,5 milliós kivásárlási árát. S aznap, néhány órával később ezt már hivatalosnak is tekinthettük, hiszen Hasan Salihamidžić, a Bayern München sportigazgatója a Bildnek adott interjújában megerősítette azt.

Vasárnap délben pedig a Bayern München a honlapján is közölte, hogy Dayot Upamecano a nyáron a bajor klubhoz igazol, és a 22 éves középhátvéd ötéves szerződéssel 2026. június 30-ig elkötelezte magát a Bajnokok Ligája címvédőjéhez. Érdekesség, hogy ő már a hetedik francia játékos lesz a Bayern keretében Benjamin Pavard, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Lucas Hernández, Bouna Sarr és Tanguy Nianzou mellett.

Upamecano komoly erősítés lehet a Bayern Münchennek
Fotó: Twitter/FGFootball

Upamecano 2017 januárja óta futballozik az RB Leipzignél, az RB Salzburgtól érkezett ide a Red Bull-vonalon (miként tavaly decemberben is) tízmillió euróért, a Transfermarkt.com pedig jelenleg hatvanmillió euróra taksálja az értékét. A lipcseieknél 139 mérkőzésen lépett pályára, és négy gólt szerzett. A védelem oszlopaként nagy szerepe van abban, hogy a Bundesliga 2020/21-es kiírásában a tabellán második helyen álló lipcseiek kapták a legkevesebb gólt, huszonegy meccsen 18-szor vették be a kapujukat. Azt azért tegyük hozzá, hogy ebben a kapus Gulácsi Péternek, a védelemben pedig Willi Orbánnak is komoly érdemei vannak. Upamecano a francia válogatottban eddig háromszor lépett pályára, és a horvátok elleni győztes (4-2) Nemzetek Ligája-mérkőzésen gólt is szerzett.

Így játszott tavaly Upamecano a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Paris Saint-Germain, többek között és ellen:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.