Dénes és Szabó is vigaszágon birkózásban az Európa Játékokon

Dénes Mercédesz és a szabadfogású Szabó Mihály is a vigaszágon folytathatja csütörtökön szereplését a minszki Európa Játékok birkózóversenyén.

Forrás: MTI2019. 06. 26. 23:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai versenynapon három magyar volt érdekelt, közülük Dénes Mercédesz (53 kg) tudott egyedül meccset nyerni, ám a negyeddöntőben ő is kikapott. Viszont legyőzője, a 2011-ben Európa-bajnok ukrán Julija Halvadzi az esti elődöntőben is nyerni tudott, így Dénes kapott egy újabb esélyt a folytatásra.

A két szabadfogású közül Szabó Mihály (97 kg) talán már a keddi sorsolásnál is tisztában volt vele, hogy szerdán egy meccse lesz, csütörtökön viszont a vigaszágon javíthat majd, mivel a világ jelenlegi talán legjobb birkózóját, az orosz Abdulrasid Szadulajevet kapta ellenfélnek a nyolcaddöntőben.

A 23 éves kora ellenére már olimpiai és háromszoros világbajnok orosz aztán a papírformának megfelelően délelőtt könnyedén verte a magyar sportolót, majd simán menetelt el a fináléig.

A harmadik szerdai magyar, Vilhelm Zoltán (65 kg) nem volt ilyen szerencsés, az őt legyőző fehérorosz Georg Kolijev nem jutott döntőbe, így kiesett a versenyből.

Csütörtökön Dénesen és Szabón kívül Galambos Ramóna (57 kg), Sleisz Gabriella (62 kg) és Németh Zsanett (76 kg) lép szőnyegre Minszkben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.