Csak a szivárványos szalagok keltettek feltűnést a dögunalomban

A derbi közhelyes definíciója úgy hangzik, hogy a két csapat helyezésétől függetlenül mindig éles és izgalmas. A szombat esti Manchester United–Manchester City angol bajnoki jelentette a kivételt, a két együttes unalmas, élvezhetetlen 0-0-s döntetlent játszott egymással a Premier League-ben.

Magyar Nemzet
2020. 12. 12. 20:27
Manchester United vs Manchester City
epa08880205 Harry Maguire (L) of Manchester United in action against Gabriel Jesus (R) of Manchester City during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City in Manchester, Britain, 12 December 2020. EPA/Paul Ellis / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Paul Ellis Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez csak nevében volt derbi. Egyetlen valamire való jelenet akadt az egész mérkőzésen. A 49. percben Rashford lépett ki a leshatáron, majd a 16-oson belül gyanúsan szerelték. Egyszerre két vitára okot adó jelenet. De elég volt az egyiket elbírálni. Mivel a videóbíró megállapította, hogy az angol válogatott támadó lesen volt, a szabálytalanságot már nem is kellett vizsgálni.

Ami ez előtt és ez után történt, az nem több, mint tempós iszapbirkózás, nagy iramú semmittevés. A két csapat be volt oltva a gólszerzés ellen, semmi különlegeset, figyelemre méltót nem tudott produkálni ezen az estén. Helyesebben csak az jelentett ingert, hogy a két csapatkapitány szivárványszínű szalagot viselt. A térdelés mellé ez dukál. Immár mindkettő védjegy a Premier League-ben.

A manchesteri döntetlennek az éllovasok – a Tottenham, a Liverpool és a Chelsea – örülnek a legjobban. A két manchesteri csapat a hetedik, nyolcadik helyen rostokolva várja a sorsa jobbra fordulását.

Premier League, 12. forduló:

Manchester United–Manchester City 0-0

Newcastle United–West Bromwich Albion 2-1

Wolverhampton Wanderers–Aston Villa 0-1

Leeds United–West Ham United 1-2

Everton–Chelsea 1-0

vasárnap:

Southampton–Sheffield United 13.00

Crystal Palace–Tottenham Hotspur 15.15

Fulham–Liverpool 17.30

Arsenal–Burnley 20.15

Leicester City–Brighton 20.15

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.