Détári Lajos: Még nem fedeztem fel az Eb sztárját

Döme a magyar válogatott után a játékosmúltja miatt az olaszoknak és a németeknek szurkol.

2021. 06. 14. 10:20
Détári
Détári Lajos tisztában van a svájci futball erejével Forrás: Nemzeti_Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az Európa-bajnokság úgy kezdődött, ahogyan vártam. A nagy csapatok a biztosnak vélt továbbjutás reményében nem a torna elejére időzítik a csúcsformát, de annyit azért kiadnak magukból, hogy a szükséges pontokat bezsebeljék. Mondom ezt úgy, hogy több sztárcsapat csak hétfőn és kedden mutatkozik be. A vasárnap esti holland–ukrán meccset leszámítva kimondottan jó mérkőzést még nem láttam, de ez nem gond, ha itt lesz az ideje, nyilván felpörög ez az Eb is. A hollandok és az ukránok felvállalták a nyílt futballt, ami rendkívül rokonszenves, a nézők ezt szeretik.

A magyar csapat után természetesen annak a két országnak a válogatottja áll közel hozzám, amelyekhez a játékosmúltam fűz. Az olaszok nagyszerűen kezdtek, de a sima győzelmükhöz kellett a török együttes várakozáson aluli teljesítménye, tudnak ők ennél többet is. Végre nem úgy állnak hozzá, hogy van egy Roberto Baggiónk vagy egy Francesco Tottink, és majd ő megnyeri nekünk a meccseket és a nagy tornákat. Most nincs ekkora kiemelkedő klasszisuk, csapatként viszont remekelnek, aligha a véletlen műve, hogy sorozatban huszonnyolc meccse veretlenek. A másik nem magyar válogatott, amelynek még szurkolok, az természetesen a német, de róla még nem tudok mit mondani, hiszen csak kedden este lép először pályára.

Ha már szóba jött, hogy az olaszoknál nincsen kiemelkedő világklasszis, muszáj hozzátennem, hogy az első három nap még nem fedeztem fel az Európa-bajnokság sztárját, de erről egyelőre korai is beszélni. Talán említenem is felesleges, hogy a kedd estét várom a leginkább, amikor eljön a tettek ideje, és láthatjuk a magyar válogatottat. Óriási ajándék ez a játékosainknak, hogy a kontinens futballjának a legnagyobb eseményén hazai pályán léphetnek pályára. Mi annak idején bajnoki meccsen is játszottunk hatvanezer néző előtt, nemcsak a válogatottban, tehát hozzászoktunk a tömött lelátókhoz, remélem, a hangulat a maiak közül senkit sem hoz majd zavarba. A Bundesligában vagy az Angliában futballozó játékosoknak ez nem lesz újdonság, és a többieket is fel kell, hogy dobja a kivételes hangulat. Én idegenben is szerettem telt ház előtt játszani, most pedig nem kell nagy nyomás alá helyezni a csapatot. Szép, hogy ezek a játékosok eljutottak idáig, és azt kívánom, velünk együtt élvezzék a portugálok elleni mérkőzést.

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.