A francia kapitány a válogatottunk elleni döntetlent ünnepli

Didier Deschamps, a világbajnok franciák szövetségi kapitánya jobban örül a győzelemnél a döntetlennek, miután csapata szombaton 1-1-et játszott a magyarok ellen a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI2021. 06. 21. 13:12
Didier DESCHAMPS
Clairfontaine, 2021. június 1. Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csapat clairefontaine-i edzõtáborában tartott sajtóértekezleten 2021. június 1-jén. A franciák a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra készülnek, ahol a csoportkörben Magyarország lesz az egyik ellenfelük. Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Franck Fife
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Didier Deschamps a német RTL csatornának adta elő meglepő okfejtését hétfőn arról, hogy pozitívan értékeli, hogy együttese nem nyert Budapesten.

– Mindig jobb határozott céllal nekivágni egy meccsnek – utalt a portugálok elleni, szerdai mérkőzésükre. – Ha megvertük volna a magyarokat, akkor hat ponttal már továbbjutónak számítottunk volna, én pedig rotáltam volna a keretet, ahogy ilyenkor szoktam. Emiatt kevesebb automatizmus lenne a játékunkban, és esetleg kikapnánk a portugáloktól. Németország pedig legyőzné a magyarokat, és mi végül hat ponttal akár a harmadikok is lehetnénk.

Deschamps kiemelte ugyanakkor, hogy továbbra is a saját kezükben van a sorsuk a továbbjutást illetően.

Az F csoport záróköre előtt a franciáknak 4, a németeknek és a portugáloknak 3-3, a magyaroknak 1 pontjuk van. A harmadik fordulóban, szerdán Münchenben a házigazda Németország és Magyarország találkozik, míg Budapesten a Puskás Arénában Portugália–Franciaország összecsapást rendeznek.

….

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.