Sajtóhír szerint hamarosan tulajdonost válthat a Diósgyőr

Leisztinger Tamás tíz év alatt több mint ötmilliárd forintot invesztált a DVTK-ba.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 12:52
Leisztinger Tams
Miskolc, 2015. július 29. Leisztinger Tamás, a DVTK többségi tulajdonosa a Diósgyõri VTK utánpótlás labdarúgó-edzõközpontja alapkövének letételén Miskolcon, a Diósgyõri Stadionnál 2015. július 29-én. MTI Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Goal.com magyarországi kiadása úgy tudja, hogy Leisztinger Tamás kiszáll Diósgyőr labdarúgásából, és eladja a klubot működtető gazdasági társaságot. A kiesés ellen küzdő DVTK-nak hamarosan két vállalkozás lehet az új tulajdonosa, és egy világcég érkezik fő támogatónak. Az egyik vevő a borsodi Bodrogkeresztúron bejegyzett Dereszla Borászat lehet, a másik pedig egy egészségügyben érdekelt vállalkozás. Rajtuk kívül pedig a Hell energiaitalt gyártó cég érkezik fő támogatónak – írja a Goal.com.

Leisztinger Tamás az Arago Zrt.-n keresztül éppen tíz esztendeje vette át a diósgyőri futball finanszírozását, és ebből az alkalomból a közelmúltban a klub internetes oldala Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével készített interjút, amelyben többek között ez is olvasható:

„Leisztinger Tamás saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a DVTK-ba. Ezen felül az Ő, valamint a DVTK management-je által mozgatott kapcsolatrendszerből legalább ekkora mértékű TAO forrás érkezett a DVTK-hoz. Ez arányait tekintve sokszorosa annak a támogatási mértéknek, ami a tulajdoni hányad alapján az Arago Holdingra esne, ez szintén a DVTK, illetve az észak-magyarországi sport fejlesztése melletti elköteleződésünket mutatja.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.