Diósgyőrbe igazolt a Kisvárdáról kirúgott román válogatott szélső

Május végén nagy vihart kavart a Kisvárda NB I-es labdarúgócsapatánál, hogy a klub legeredményesebb játékosa, a 31-szeres román válogatott Gheorghe Grozav a koronavírus-járvány alatt engedély nélkül – ráadásul szponzori autóval – hazautazott. A vezetőség szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felbontotta a 29 éves játékos szerződését. Grozav azonban jövőre is az NB I-ben játszik majd, mert pénteken a Diósgyőrbe igazolt.

Forrás: DVTK.hu2020. 06. 27. 10:48
Grozav
Forrás: dvtk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább erősödik a DVTK következő bajnokságra épülő csapata, Hegedűs János után júliustól a 31-szeres román válogatott Gheorghe Grozav is a DVTK-ban folytatja pályafutását – jelentették be a diósgyőriek a honlapjukon.

– Magyarországon folytatom a pályafutásom, mert a bajnokság egyre jobb, mindenki láthatja, mennyit fejlődtek a körülmények az elmúlt években – mondta el Gheorghe Grozav. – Feczkó Tamás régóta érdeklődött, hogy lenne-e kedvem Diósgyőrbe igazolni, és számomra rendkívül fontos, hogy egy kiváló vezetőedző velem akar dolgozni. A DVTK jó csapat, sok jó játékos alkotja a keretet, az egymás elleni mérkőzéseken pedig megtapasztaltam, milyen erőt ad a közönség. Rendre kemény meccseket játszottam a DVTK ellen, nem is sikerült soha betalálni ellenük, és ez most már egy ideig így is marad. Mindenekelőtt játszani szeretnék, méghozzá a csapat hasznos tagjaként. Az eredményeket pedig majd meglátjuk, bízom benne, minél előrébb végzünk. Számomra legfontosabb a csapat eredményessége, a góljaim száma csak ezt követi. Szombaton a DVTK és a Kisvárda egymás ellen játszik, minden jót kívánok egykori csapatomnak, de számomra most már a Diósgyőr az első – tette hozzá a Kisvárda NB I-es történetének legeredményesebb játékosa, aki 37 mérkőzésen 12 gólt szerzett a várdaiak színeiben, és szombaton még természetesen nem lép pályára.

A mérkőzés pikantériája, hogy ha a Kisvárda kikap, akkor ki is eshet az élvonalból, amennyiben a Debrecen legyőzi a Paksot.

– Gheorghe Grozav személyében egy kreatív, gólerős és tapasztalt labdarúgót igazoltunk – fogalmazott Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. –Nagyon fontos lesz, hogy nemcsak gólokkal, hanem gólpasszokkal is segítheti majd a csapatot, hiszen ez a korábbi klubjaiban is jellemző volt rá. A koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet után sajnos a gólszerzés nem volt erősségünk, ezért szakmai stáb részéről is fontos kérés volt, hogy egy támadóval erősítsük meg a keretet.

Gólparádé Grozavtól a Diósgyőr honlapján:

Gheorghe Grozav játszott Dimano Bucuresti, a Petrolul Ploiești, a belga Standard Liège és a török Bursaspor csapatában is, belga kupagyőztes (2010/2011, Standard Liège) és román kupagyőztes (2012/2013, Petrolul Ploiești). A román válogatottban 31 találkozón hat gólt szerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.