Djokovics és Nadal is sima győzelemmel tért vissza

Novak Djokovics hat, Rafael Nadal három játékot veszítve jutott a Monte-Carlo Masters harmadik fordulójába. Mindketten először játszottak az Australian Open óta.

Magyar Nemzet
2021. 04. 15. 9:09
Djokovics a Monte-Carlo Masters első fordulójában
Djokovics látványosan fordított Fotó: Eric Gaillard Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics feladata nem tűnt könnyűnek. A szerb világelső utoljára az Australian Openen játszott, amelyet pályafutása során kilencedik alkalommal nyert meg. A salakszezon első kiemelt versenyén, a Monte-Carlo Masters elnevezésű tornán ragadott újra ütőt, ahol az egyik legígéretesebb fiatal, a Miamiban fináléig jutó olasz Jannik Sinner volt az ellenfele.

Az első szettben még volt esélye az olasznak, de összességében elmaradt a nagy csata. A látványos mérkőzésen Djokovics magabiztos győzelemmel jelezte, hogy még mindig egy lépéssel a fiatalok előtt jár.

Papíron csak a Monte-Carlo Masters harmadik kiemeltje de a második helyen rangsorolt Danyiil Medvegyevnek pozitív koronavírustesztje miatt vissza kellett lépnie a tornától. Nem mintha bármilyen rangsorolás Nadal elé helyezhetne bárkit az esélyesség tekintetében salakon. A spanyol salakkirály a Roland Garros tizenháromszoros, a Monte-Carlo Masters tizenegyszeres győztese.

Djokovicshoz hasonlóan Nadal is első tornáján lépett pályára a számára a negyeddöntőben véget ért Australian Open óta. Az argentin Federico Delbonisnak éppen annyi esélye volt Nadal ellen, mint azt előre sejteni lehetett: az első szettben egy, a másodikban két játék jutott neki.

A kiemeltek közül búcsúzott a miami tornagyőztes Hubert Hurkacz , valamint a hetedik helyen rangsorolt Diego Schwartzman. Alexander Zverev viszont legyőzte az első körben ellen nyerő Lorenzo Sonegót.

Monte-Carlo Masters, 2. forduló

Djokovics (szerb, 1.)–Sinner (olasz) 6:4, 6:2

Nadal (spanyol, 3.)–Delbonis (argentin) 6:1, 6:2

A. Zverev (német, 5.)–Sonego (olasz) 6:3, 6:3

Rubljov (orosz, 6.)–Caruso (olasz) 6:3, 6:2

Ruud (norvég)–Schwartzman (argentin, 7.) 6:3, 6:3

Bautista (spanyol, 9.)–Paul (amerikai) 6:3, 6:4

Goffin (belga, 11.)–Cecchinato (olasz) 6:4, 6:0

Carreno Busta (spanyol, 12.)–Hacsanov (orosz) 6:2, 6:3

Evans (brit)–Hurkacz (lengyel, 13.) 6:4, 6:1

Dimitrov (bolgár, 14.)–Chardy (francia) 7:6 (7–3), 6:4

Fognini (olasz, 15.)–Thompson (ausztrál) 6:3, 6:3

Garín (chilei, 16.)–Millman (ausztrál) 6:1, 6:4

Pouille (francia)–Popyrin (ausztrál) 7:5, 2:6, 6:3

Krajinovics (szerb)–Londero (olasz) 6:0, 6:3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.