Djokovics is túlélte a csoportkört a londoni tenisz-vb-n

Kialakult az elődöntő mezőnye a férfi teniszezők évzáró világbajnokságán. Utolsóként a torna ötszörös győztese, Novak Djokovics jutott be a legjobb négy közé, aki 6-3 7-6-ra verte Alexander Zverevet.

Magyar Nemzet
2020. 11. 20. 17:35
Nitto ATP Finals 2020
Nitto ATP Finals 2020 Fotó: Ella Ling Forrás: ATP Tour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tökéletesen kezdődött a találkozó Novak Djokovicsnak: az első adandó alkalommal elvette Alexander Zverev adogatását. 4-2-nél a szerb világelsőnek is breaklabdákkal kellett szembenéznie, de hárította azokat, és 6-3-ra megnyerte az első játszmát.

Zverev játéka fokozatosan egyre pontosabbá vált, a második szettben 27 nyerőt ütött. Djokovics azonban állta a sarat a német nyomással szemben, mindketten egy-egy szorosabb játékot leszámítva simán hozták az adogatásukat, jöhetett a tie break.

Ebben Zverev került előnybe, azonban Djokovics két nagyszerű elütéssel fordított, majd első meccslabdáját azonnal kihasználva megnyerte a találkozót.

A 2018-as győztes Zverev egy győzelemmel búcsúzott, a trófeát korábban már ötször elnyerő Djokovics pedig bejutott az elődöntőbe, ahol Dominic Thiem lesz az ellenfele. A másik ágon Danyil Medvegyev és játszik a fináléért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.