Djokovics magabiztosan menetel

A világranglista-vezető, első helyen kiemelt Novak Djokovics könnyed győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon.

Magyar Nemzet
2019. 06. 04. 7:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista-vezető, első helyen kiemelt Novak Djokovics könnyed győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon. A szerbek 15-szörös Grand Slam-tornagyőztese a Roland Garroson tegnap mindössze hét játékot vesztett a német Jan-Lennard Struff ellen. A vasárnap sötétedés miatt félbeszakadt találkozójuk folytatásában a hetedik helyen kiemelt Nisikori Kej viszont csak 3 óra 55 perc alatt gyűrte le a hazai közönség előtt szereplő Benoit Paire-t.

A japán játékos a negyedik szett rövidítésé­ben két meccslabdát is elpuskázott, majd az ötödik felvonásban 3:5-ről sorozatban négy gémet nyerve fordított. Paire az utolsó szettben az 5:3-as vezetésénél a győzelemért adogatott, de nem tudott élni az esélyével.

Nisikorira a nyolc között a 11-szeres bajnok spanyol vár. De várjuk a (3.)–Stan Wawrinka (24.) összecsapást is a két svájci között.

A női nyolcaddöntben búcsúzott a korábban a 23-szoros Grand Slam-bajnok honfitársát, Serena Williamset kiejtő amerikai Sofia Kenin, valamint a világelső japán Oszaka Naomit legyőző cseh Katerina Siniakova is.

Eredmények. Férfiak, nyolcaddöntő: Djokovics (szerb, 1.)–Struff (német) 6:3, 6:2, 6:2; Nisikori (japán, 7.)–Paire (francia) 6:2, 6:7 (8-10), 6:2, 6:7 (8-10), 7:5. Nők, nyolcaddöntő: Barty (ausztrál, 8.)–Kenin (amerikai) 6:3, 3:6, 6:0; Keys (amerikai, 14.)–Siniakova (cseh) 6:2, 6:4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.