Szergej Rebrov figyelmezetet: a Djurgården nagyon jó csapat

Megkezdi idei szereplését – remélhetően a menetelését – a nemzetközi porondon a Ferencváros ma este a Groupama Arénában. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Djurgården az ellenfele, amely a svéd bajnokságban már tizenhat fordulón van túl. Szergej Rebrov vezetőedző szerint nagyon komolyan kell venni a svéd bajnokot.

2020. 08. 19. 10:08
null
Székesfehérvár, 2020. június 23. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2020. június 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA közbeszólt: egy órával előbbre hozta a meccset. A Ferencváros és a svéd Djurgården Bajnokok Ligája-selejtezője a tervezett 20 óra helyett 19 órakor kezdődik, ami sajnos a meccs­re jegyet váltó szurkolókat azért sem érintheti, mert ilyenek nincsenek, az összes selejtezőt zárt kapuk mögött kell megrendezni. A módosítás oka alighanem az, hogy a televízió előtt ülőknek ne kelljen választaniuk a Fradi meccse és a Bayern München–Lyon BL-elődöntő között.

Ez persze csak akkor igaz, ha a magyar és a svéd bajnok találkozója a rendes játékidőben döntetlennel ér véget. A koronavírus-járvány miatt a selejtező párharcai egyetlen meccsen dőlnek el, és ha a hosszabbításban sem nyer egyik fél sem, akkor tizenegyesek döntenek, ebben az esetben pedig a két mérkőzés időben összecsúszik.

a Ferencváros labdarúgócsapatának támadója (k) a svéd Djurgarden elleni másnapi labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtti edzésen az FTC népligeti edzőközpontjában
MTI/Mónus Márton

A sorsoláson kialakított kalapokból a Ferencváros papíron a lehető legnehezebb ellenfelet kapta. A Djurgården keretében zömében svéd futballisták szerepelnek, a huszonötből tizenhat. Rajtuk kívül van négy norvég, két zambiai, valamint egy-egy bosnyák, koszovói és angol légiós. A Fradinak talán hátrány, hogy az NB I-ben még csak az első forduló ment le, a Djurgården viszont tizenhat bajnokin van túl, a legutóbbi hat összecsapásából ötöt megnyert, egyszer pedig kikapott. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva a Ferencváros kapusa azt mondta, ez a hátrány lehet előny is, hiszen könnyű volt friss, tétre menő meccsekről szóló felvételeket beszerezni az ellenfélről, ami alaposabbá tehette az elemzésen alapuló felkészülést.

– Elsősorban a játékosoknak jelent nagyobb felelősséget, hogy a továbbjutás ezúttal nem két, hanem egy mérkőzésen dől el. Kielemeztük az ellenfelet, viszont mivel hazai pályán játszunk, és ez az egy meccs dönt a továbbjutásról, nincsen helyük hibáknak, ez nagyobb koncentrációt igényel a játékosoktól – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Szergej Rebrov, aki elárulta: Olekszandr Zubkov és Lovrencsics Gergő sérülés, Gróf Dávid pedig a kapusok közti konkurenciaharc miatt nem tagja a Fradi keretének. – Nem szoktam előzetesen az esélyeket latolgatni, most úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra. Százszázalékosan komolyan kell vennünk a svéd bajnokot, és csak a saját játékunkra szabad koncentrálni. A Djurgården egyik nagy erőssége, hogy atletikus csapat, a játékosai nagy arányban nyerik meg a párharcokat. Képesek jól helyezkedni, de ettől függetlenül szerdán mi leszünk hazai pályán.

Kim Bergstrand, a Djurgården vezetőedzője az utóbbitól nem tart, szerinte a zárt kapuk miatt ennek nincs jelentősége. A középpályán játszó csapatkapitány, Jesper Kewe Karlström pedig azt mondta, az erejük az egységben rejlik, a bajnokságban pedig a kezdeti hullámzó teljesítmény után jó formába lendültek, hisznek a továbbjutásban, és a BL-selejtezőn legfeljebb a Ferencváros csatártriójától tartanak kicsit.

Bajnokok Ligája, selejtezők, 1. kör: Ferencváros–Djurgården Groupama Aréna, 19.00 (tv: Duna World).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.