Döntetlen a két gigász vízicsatája

Bolognában csapott össze a férfivízilabda bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján, az 5. fordulóban az olasz Pro Recco és a címvédő FTC-Telekom.

Ch. Gáll András
2019. 11. 21. 10:54
Varga Dnes
Budapest, 2017. július 25. Varga Dénes a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. A magyar válogatott 14-5-re gyõzött. MTI Fotó: Czagány Balázs Fotó: Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolognában csapott össze a férfivízilabda bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján, az 5. fordulóban az olasz Pro Recco és a címvédő FTC-Telekom. A házigazda legutóbb 2015-ben hódította el a trófeát, azóta valami mindig közbejött, pedig tavaly már a sportág történetének legeredményesebb edzője, a horvát Ratko Rudic dirigálta a gárdát. A Fradi 26 meccses nyerő szériával érkezett Bolognába, legutóbb tavaly éppen a Recco verte meg Varga Déneséket, a Komjádi-uszodában. A házigazdánál a világ egyik legjobb kapusa, a horvát Marko Bijač sérülés miatt nem játszott, a 21 éves ifjonc, Francesco Massaro helyettesítette. Az FTC játékoskeretének erejét mi sem bizonyítja jobban, hogy két válogatott pólós, Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás maradt ki.

Filipović, a világ talán legjobb balkezese emberelőnyből szerzett vezetést a Reccónak, ötméteresből egyenlített, de Kayes, a maori óriás megint az olaszokat lendítette előre. Zalánki egalizált, megvillantva remek balját. Az előnypárbaj folytatódott, Renzuto góljával 3-2-re ment a vendéglátó. Megugrania azonban nem sikerült, a görög zseni, Funtulisz egalizált.

Ivović, a Recco csapatkapitánya lőtt varázslatos gólt, majd ugyanő ötméteresből először növelte kétgólosra a különbséget, amit Varga Dénes a biztonság kedvéért gyorsan egygólosra faragott. Filipović ejtésének szívesen tapsoltunk volna, ha a labda nem kapujában köt ki (6-4). Filipović bal kezére nem volt orvosság, megint betalált, nem ártott volna talán, ha Younger blokkol... A háromgólos differencia kicsit már soknak tűnt, ennek csökkentéséről Varga gondoskodott büntetőből. Ráadásul ötméterest hibáztak az olaszok, Jaksić viszont nem tévedett, és már csak egy góllal ment a Recco. (7-6). Aztán már annyival sem, mert Pohl a félpályáról beverte! (Ezt azért Bijač biztosan védte volna...) Mindegy, 7-7-tel vonultak nagyszünetre a csapatok.

Funtulisz góljával először vezetett a címvédő, sőt, Vámos bombája, majd varga svédcsavarja azt jelentette, hogy 6-0-ás szakaszt csinált a Fradi! 11-8-ra is vezetett a magyar bajnok, de aztán elkezdte a felzárkózást a Recco, és Filipović negyedik góljával már 11-12 volt az állás. Aztán 12-13, Funtulisz végleg cserével kiállt, de kibekkeltük a hátrányt. Aztán Ivović bődületes lövéssel egyenlített, és bár a végén a Fradi támadhatott, maradt a 13-13-as végeredmény. Így most az élcsoport: 1. FTC 13 pont, 2. OSC 12, 3. Pro Recco 11.

A csoport másik magyar vonatkozású mérkőzésén: Terrassa (spanyol)–OSC 10-15.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.