Döntőnek is beillő negyeddöntő

Tegnap egy mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntője, a Debrecen Zsóri Dániel góljával hazai pályán 1-0-ra verte a Mezőkövesdet a párharcuk első felvonásán.

Magyar Nemzet
2019. 03. 13. 10:36
null
Debrecen, 2019. március 12. A gólszerzõ debreceni Zsóri Dániel (b) és csapattársa, Kusnyir Erik a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntõjében játszott Debreceni VSC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap egy mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntője, a Debrecen Zsóri Dániel góljával hazai pályán 1-0-ra verte a Mezőkövesdet a párharcuk első felvonásán. Ma a Puskás Akadémia a másodosztályú Soroksárt fogadja, és a Honvédnak is NB II-es ellenfél jutott, a kispestiek idegenben játszanak a Budaörssel, mégpedig Tatabányán, vendéglátójuk albérletében. A negyedik összecsapás pedig a lehető legrangosabb, döntőnek is beillő, hiszen a bajnokságban éllovas Ferencváros a második helyezett, de nyolc ponttal kevesebbet gyűjtött Vidit látja vendégül. A két gárda legutóbb december közepén találkozott egymással, a fehérváriak akkor házigazdaként 2-1-re győztek. Azt megelőzően szeptember elején, a Groupama Arénában 2-2-re végeztek a felek.

„Úgy gondolom, ez a párosítás igazi csemege lesz a foci szerelmeseinek, hiszen az NB I két legjobb csapata mérkőzik meg egymással – nyilatkozta a Vidi honlapján Stopira, a fehérváriak balhátvédje. – Lehet, hogy sokan azt gondolják, az első meccsen idegenben nekünk jó eredmény lenne a döntetlen, de mi nem azért utazunk szerdán a Groupama Arénába, hogy döntetlent játsszunk, hanem azért, hogy megnyerjük a meccset” – jelentette ki a 32-szeres zöld-foki-szigeteki válogatott játékos, aki hosszas magyarországi karrierje során már többször is pályára lépett a Fradi ellen.

Aki a jelek szerint nem megy a szomszédba önbizalomért, mert azt feltehetően ő is tudja, hogy a Fradi remek formában van, a bajnokságban a legutóbbi három meccsén a Puskás Akadémiát 4-0-ra, a Diósgyőrt 7-0-ra, az MTK-t 3-1-re verte. Igaz, a Vidi is begyűjtött hét pontot, bár legutóbb a paksi döntetlenjével kicsit eltávolodott az NB I éllovasától, a remek formában levő FTC-től.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések. Tegnapi eredmény: Debrecen–Mezőkövesd 1-0. Mai műsor: Ferencváros–Vidi 18.00 (tv: M4 Sport), Budaörs (NB II)–Honvéd, Tatabánya 14.30, Puskás Akadémia–Soroksár (NB II) 15.00. A visszavágókat április 3-án rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.