Döntős a Ferencváros, az ETO-nál a labda

A Ferencváros 33-26-ra legyőzte a Dunaújváros csapatát a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő első játéknapján.

Forrás: MTI2019. 03. 16. 15:16
null
Gyõr, 2018. május 2. A Ferencváros szurkolói a nõi kézilabda NB I 23. fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2018. május 2-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 12-szeres kupagyőztes fővárosiak 21. alkalommal jutottak a fináléba.

Eredmény, elődöntő:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi Kohász KA 33-26 (17-11)

a legeredményesebb játékosok: Klujber 7, Pásztor, Háfra 4-4, illetve Sirián 8, Szalai, Szekerczés 4-4

Az első 12 percben a Dunaújváros csupán két gólt szerzett, ezt kihasználva a gyorsabban, pontosabban kézilabdázó FTC 6-2-re elhúzott. A folytatásban egy ideig felváltva estek a gólok, majd a hajrában a fővárosiak egy 3-0-s sorozattal tovább növelte előnyét.

Csapó Kyra védései és Sirián Szederke góljai ellenére a DKKA nem tudott felzárkózni, mert a Ferencváros a második félidőben védekezésben, és Klujber Katrin vezérletével támadásban is jobbnak bizonyult. Amikor a kitartóan küzdő újvárosiak egy 3-0-s szériával mégis közelebb férkőztek ellenfelükhöz, Elek Gábor vezetőedző időt kért.

Csapata ezt követően rendezte sorait, és egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a meccset. A hajrában Ferenczy Fruzsina és Nick Viktória is piros lapot kapott, így a Dunaújvárosnak már nem volt esélye az újbóli felzárkózásra.

Később:

Érd HC-Győri Audi ETO KC 15.15

a vasárnapi program:

a 3. helyért 15.45

döntő 18.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.