Dráma Újpesten, a 94. percben dőlt el a mérkőzés

A labdarúgó NB I 32. fordulójának kedd esti mérkőzésén az Újpest úgy nyert 2-1-re a ZTE ellen, hogy a győztes gólt a 94. percben szerezte meg. A lila-fehérek ezzel nagyon közel kerültek ahhoz, hogy a következő szezonban is az élvonalban szerepelhessenek.

2020. 06. 23. 23:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 31. fordulójában pénteken a ZTE 2-0-ra legyőzte a Honvédot, ezzel eldőlt, hogy a 42 pontos zalaegerszegiek biztosan nem esnek ki, az eredmények alakulása pedig szombaton a Diósgyőr (41) és a Honvéd (41) élvonalbeli tagságát is meghosszabbította. Két fordulóval a zárás előtt egyszerűsödött a képlet: a nyolcadik Kisvárda (38), a kilencedik Újpest (37), a tizedik Paks (37) és a tizenegyedik Debrecen (35) alkotta négyesből kerül ki a Kaposvár (14) melletti másik kieső. (A Diósgyőr és a Honvéd azért lélegezhetett fel, mert a záró fordulóban szombaton Debrecen–Paks találkozó lesz, vagyis a bajnoki hajrában mindkét csapat nem szerezhet hat pontot.)

A 32. forduló kedd esti mérkőzésén az Újpest a ZTE-t fogadta, s hogy elsüssünk egy nagy közhelyet, de nagy igazságot is, a lila-fehérek számára életbe vágó volt, hogy begyűjtsék a három pontot. Bár az utolsó fordulóban is hazai pályán játszanak, ráadásul a Kaposvár látogat hozzájuk, az ördög Újpesten sem alszik…

Az 5. percben máris veszélyeztetett a házigazda, Zsótér közeli lövését védte Demjén, majd az első negyedóra végén megint Zsótér riogatta a ZTE védelmét, tíz méterről fejelt kevéssel a kapu fölé. Kisvártatva Bobál Dávid vágta ki a labdát a gólra éhes Novothny elől, aztán Simon löketét tolta ki Demjén – iparkodott az Újpest. A 31. percben aztán a hazai hálóőrnek, Banainak is a helyén kellett lennie Bobál Gergely fejesénél, egy perc múlva azonban a nagy kedvvel játszó Zsótér hajszálra volt a góltól: Perosevic bal oldali beadása után a hosszú oldalon kapásból, jobbal lőtt, és a bal oldali kapufát találta el. Demjéntől ez a lövés bizony bement volna. A 37. percben aztán meg is szerezte a vezetést az Újpest. Megint Perosevic adta be balról a labdát, Demjén eléggé szerencsétlenül paskolt bele, így Zsótér lőhetett, ezt még védte a kapus, de a kipattanóból Simon akrobatikus mozdulattal a kapuba talált (1-0).

Fordulás után az Újpest átengedte a területet a vendégeknek, és az 52. percben Bedi 25 méterről megeresztett nagy lövése alig tévesztett célt. A 67. percben Kocsis lövését tolta szögletre Banai, a ZTE támadásai egyre több veszélyt rejtettek magukban. A 71. percben Banai előbb Bedi távoli lövését, majd Barczi közeli ismétlését hárította. A tűzzel játszott az Újpest, és rá is fázott, mert a 83. percben a négy perccel korábban becserélt amerikai McWoods berobbant Kocsis jobb oldali beadására, és kiegyenlített (1-1). Ám volt még egy csavar a történetben, a legvégén: Burekovic szabadrúgása után Risztevszki három méterről megszerezte a lila-fehérek győztes gólját (2-1).

Az Újpest a tabellán feljött a nyolcadik helyre, és a szerdai eredmények alakulhatnak úgy, hogy a záró fordulóban a Kaposvár elleni mérkőzése már tét nélküli lesz. S ha mégsem így történik, akkor is elegendő számára egy pont a bentmaradáshoz.

32. FORDULÓ:

Keddi eredmények:

Fehérvár–Ferencváros 1-0

Újpest–ZTE 2-1

Szerdai műsor:

16.55: Mezőkövesd–Debrecen (tv: M4 Sport)

19.00: Honvéd–Kaposvár (tv: M4 Sport)

19.00: Kisvárda–Puskás Akadémia (tv: Duna World)

21.05: Paks–Diósgyőr (tv: M4 Sport)

33. (ZÁRÓ) FORDULÓ

Szombati műsor:

15.15: ZTE–Fehérvár (tv: M4 Sport)

17.30: Debrecen–Paks (tv: M4 Sport)

17.30: Diósgyőr–Kisvárda (tv: Duna World)

17.30: Újpest–Kaposvár

20.00: Ferencváros–Mezőkövesd (tv: M4 Sport)

20.00: Puskás Akadémia–Honvéd (tv: Duna World)

Az élcsoport állása: 1. Ferencváros 73, 2. Fehérvár 62, 3. Mezőkövesd 50/31 mérkőzés, 4. Puskás Akadémia 50/31, 5. ZTE 42.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.