Szakály Péter szerint kiderült, hogy igazságos a foci

Az Újpest 0-0-s döntetlent játszott a DVTK vendégeként, ezzel bebiztosította, hogy jövőre is az NB I tagja lesz. A Diósgyőr viszont a szakadék szélén.

Magyar Nemzet
2021. 04. 29. 19:34
Újpest: biztos az NB I
Forrás: ujpestfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK az életben maradásért, az Újpest jövő évi élvonalbeli tagságának bebiztosításáért játszott az NB I 32. fordulójának miskolci nyitómérkőzésén. A két kezdőcsapatban összesen ugyanúgy öt-öt horvát, illetve magyar labdarúgó kapott helyet, hiszen ne feledjük, a Diósgyőr ex-újpesti labdarúgója, Suljić Asmir magyar állampolgár.

A lila-fehérek játékán érződött, hogy számukra a döntetlen is céljaik elérését jelentette volna ezen a találkozón. A fordulók óta győzelmi kényszerben játszó Diósgyőr egy fokkal kezdeményezőbb volt, de azt túlzás lenne állítani, hogy össztűz alá került az első félidőben a vendégek kapuja. Legszebb támadásukat a játékrész hajrájában vezették a pirosmezesek, ám Polgár luftja után Vaněček gyenge lövése zárta azt le.

A második félidőre három cserével próbált több lendületett vinni csapat játékába Zoran Zekić, a DVTK születésnapos vezetőedzője. Az egyik érkező, Molnár Gábor előtt akadt is hamar lehetőség, de az újpesti kapus, Filip Pajovics résen volt.

Az Újpest legnagyobb helyzetére a 92. percig kellett várni: Tallo tekerését fogta Malenica. Nagyon így sem bánkódott az Újpest, hiszen a 0-0 elég volt a bentmaradás bebiztosításához. Szakály Péter pedig a mérkőzés utáni rövid értékelésében nem felejtette el a futball igazságosságára utalva megemlíteni az M4 Sport kamerája előtt, hogy ősszel a Diósgyőr meccs nélkül szerzett három pontot az Újpest ellen...

A DVTK három győzelem után a 32. fordulóban csak egy pontot szerzett, nem tudta megelőzni a Honvédot, amely vasárnap a már kiesett Budafok otthonában egy győzelemmel garantálhatja bentmaradását. A Zalaegerszegnek ugyanehhez egy pont is elég lenne szombaton, a Kisvárda ellen. A Diósgyőr pedig csak szurkolhat és reménykedhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.