Dzsudzsák Balázs szerint szárnyal a válogatott

Ma bejelentette a Debrecen labdarúgócsapata azt, amit már sejteni lehetett, azaz Dzsudzsák Balázs egy évvel meghosszabbította a szerződését nevelőklubjával. A válogatottsági rekorder szót ejtett az Európa-bajnokságon szárnyaló magyar együttesről is.

Magyar Nemzet
2021. 06. 22. 22:14
null
Dzsudzsák Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Érzelemből csinálom ezt az egészet, hidegrázós ez a pillanat – szögezte le aki hozzátette, örül, hogy nyugalom övezi a csapat körüli helyzetet, hiszen amikor tizenhárom év után hazatért Debrecenbe, épp kiesett a másodosztályba az együttes, most viszont úgy jelenthették be az egy éves hosszabbítást, hogy az élvonalbeli szereplésre készülnek. – Ha lehet így mondani, jöttem, láttam és megnyertük az NB II-t.

Dzsudzsák tavaly a járvány beköszöntével az Egyesült Arab Emirátusokban futballozott, ahol akkor beszüntették a bajnokságot, hónapokig nem lépett pályára, majd hazaigazolt a másodosztályú Debrecenbe, és idő közben a válogatottból is kiszorult.

– Izgulok, hogy milyen a magyar élvonal, remélem, sikert sikerre fogunk halmozni, nem is lehet más a cél – fogalmazott a 34 éves középpályás. – Mindig maximalista, győztes típus voltam, nem tudok másként hozzáállni a dolgokhoz, az előttünk álló idényből is a legtöbbet akarom kihozni.

Elmondta azt is, hogy biztosan lesznek nehéz pillanataik az NB I-ben, de ezen a ponton rátért a szurkolók szerepére: – Az az erő, amit a debreceni közönség vagy akár a magyar közönség adni tud... Ezt csak azért merem mondani, mert láthatjuk, hogyan szárnyal a válogatott az Eb-n, a világbajnok ellen is milyen teljesítményt nyújtott. A szurkolók szerepe nem üres szó, a 2016-os Eb-n is ezért jöhetett össze az a siker. Amikor elmentem Debrecenből, olyan szurkolói erő volt, amely több éven keresztül bajnokot csinált a csapatból. Remélem, megadatik még, hogy közel telt ház előtt a magasba emeljek valamilyen kupát ebben a stadionban.

A teljes interjú:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.