„Amikor odaértünk hozzá, Eriksennek még volt pulzusa”

Beppe Marotta, az Inter elnöke és Morten Boesen dán csapatorvos is nyilatkozott a Christian Eriksennel történtekről. A támadó középpályás a szombati Dánia–Finnország labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésen összeesett a pályán, újra kellett éleszteni őt.

Magyar Nemzet
2021. 06. 13. 11:34
Christian Eriksen
epa09265358 Christian Eriksen (bottom C) of Denmark receives medical assistance during the UEFA EURO 2020 group B preliminary round soccer match between Denmark and Finland in Copenhagen, Denmark, 12 June 2021. EPA/Stuart Franklin / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.) Fotó: EPA/Stuart Franklin / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Dánia–Finnország mérkőzés 43. percében a földre zuhant, és azonnal látszott, hogy nagy a baj. A dán játékos eszméletlen volt, az orvosi stáb hozzá rohant, és szívmasszázst alkalmaztak. Ezután hordágyon levitték őt a pályáról, és kórházba szállították a már tudatánál lévő futballistát. A dán válogatott csapatorvosa, Morten Boesen a B. T. lapnak idézte fel a történteket.

– Christian összeesett, ezért behívtak minket a pályára. Én nem láttam, hogy mi történt. Amikor odaértünk hozzá, akkor az oldalán feküdt, lélegzett és volt pulzusa. Viszont ez gyorsan megváltozott, úgyhogy életmentő szívmasszázst kellett alkalmaznunk – mondta Boesen. – Gyors segítséget kaptunk a stadion orvosától és a mentőktől, végrehajtottuk a szükséges intézkedéseket. Visszahoztuk őt az életbe, és tudtam vele beszélni már azelőtt is, hogy további vizsgálatokra a kórházba szállították volna.

Természetesen Eriksen klubcsapatánál, az Internél is aggódnak játékosuk állapota miatt, de mint az elnök, Beppe Marotta elárulta, a támadó középpályás szombat este maga lépett kapcsolatba olaszországi csapattársaival.

– Láttuk a televíziós közvetítést, egyértelmű volt, hogy drámai események zajlanak. Hasonlót sajnos láttunk korábban az olasz pályákon. A játékosok nagyon közel állnak egymáshoz, és azonnal üzengetni kezdtünk egymásnak. Nem akartunk tolakodóak lenni, úgyhogy, miután tájékoztattak minket az állapotáról, nem zavartuk a lábadozását – nyilatkozta a klubelnök, majd hozzátette: – Annyit azonban elárulhatok, hogy tíz perce (késő este) maga Eriksen írt a csapatunk csoportos chatbeszélgetésébe, ez is bizonyítja, milyen szoros a kapcsolat a játékosaink között.

Fotó: EPA/Stuart Franklin

Felmerült, hogy a koronavírusnak is köze lehetett a 29 éves labdarúgó összeeséséhez. Marotta ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

– Nem kapta el a koronavírust és nem volt beoltva sem ellene. Pillanatnyilag Eriksen a dán orvosok felügyelete alatt van, ők adnak majd tájékoztatást az állapotáról. De azt elmondom, hogy az Inter orvosi stábja tartja velük a kapcsolatot az első pillanattól kezdve.

A dán labdarúgó-válogatott Twitter-oldalán vasárnap reggel újabb információkkal szolgáltak a játékos állapotáról:

„Ma reggel beszéltünk Christian Eriksennel, aki üdvözletét küldte a csapattársainak. Stabil az állapota, de további vizsgálatokra van még szükség, ezért a kórházban marad. A válogatott játékosai és a stáb tagjai segítséget kaptak, hogy fel tudják dolgozni a krízist, és továbbra is ott leszünk egymásnak a tegnapi események után. Köszönjük a szurkolóknak, a játékosoknak, a dán és az angol királyi családnak, a labdarúgó-szövetségeknek és a kluboknak a Christian Eriksennek küldött szívélyes üzeneteket. Arra kérünk mindenkit, hogy a jókívánságokat a Dán Labdarúgó-szövetségnek küldje, mi pedig továbbítjuk őket Christiannak és a családjának” – áll a közleményben.

A magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT követheti figyelemmel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.