Marco Rossi rátette a kezét az Európa-bajnoki trófeára

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban Genfben már testközelből látta az Európa-bajnokság trófeáját, de a Budapestre érkezett Henri Delaunay-kupa most teljesen más érzéseket keltett benne a szűk másfél hónap múlva rajtoló kontinensbajnokság egyik helyszínként szolgáló Puskás Arénában.

Forrás: MTI2021. 04. 30. 15:32
Marco Rossi
Telki 20210319 Labdarúgás Válogatott edzés sajtótájékoztató Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

pénteken a közmédiának elmondta: stábjával együtt hónapok óta arra készül, hogy a válogatott a legjobbját nyújtsa a címvédő Portugália elleni első Eb-mérkőzésen, illetve a folytatásban a világ ugyancsak topcsapatai között jegyzett világbajnok francia, valamint német gárdával szemben.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára kiemelte: az Eb-szereplés nagy szakmai kihívás a magyar válogatott számára, amely kiváló ellenfelekkel találkozik a csoportjában. Hozzátette, ez egyben nagy lehetőség Budapestnek, amely a kontinensbajnokságnak és a közvetítéseknek köszönhetően heteken át milliárdok figyelmét kelti fel majd szerte a világban. Hangsúlyozta: a város ismertségét és jó hírét növeli a labdarúgó Eb és azok a nagy csapatok, amelyek a Puskás Arénában lépnek fel, valamint vívnak egymással reményei szerint fantasztikus csatákat.

Gera Zoltán öt éve még aktív játékosként vett részt a kontinensbajnokságon. Kiemelte: óriási élmény, hogy Budapesten, hazai pályán lesznek Eb-mérkőzések.

– Franciaországban is rengeteg magyar szurkoló előtt játszhattunk. Ezúttal én is szurkolóként fogok részt venni, és nagyon drukkolok majd a csapatnak. Ha minden jól alakul, akkor nézők előtt játszhatnak, ami biztosan óriási pluszt és lökést fog majd adni a válogatottnak – nyilatkozta. Hozzátette: az Eb-rajthoz közeledve egyre többet gondol ő is az öt évvel ezelőtti kontinensbajnokságon történtekre.

A trófea három napot lesz Magyarországon, ahol néhány sajtóeseményen mutatják be – de a magyar válogatott tagjai is megtekinthetik –, emellett több nevezetes budapesti helyszínen fényképezhetik.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.