Ébresztőt fúj az Arsenal

A Premier League klubjai közül elsőként az Arsenal hétfőn megkezdi az edzéseket. A többi csapat a május 9-i dátumot célozta meg, de az Ágyúsok példája felgyorsíthatja a visszatérést. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor folytatódhat az angol labdarúgó-bajnokság.

2020. 04. 26. 12:20
Luiz, David
London, 2019. október 6. David Luiz, az Arsenal játékosa ünnepli a Bournemouth elleni gólját az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzésen a londoni Emirates stadionban 2019. október 6-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal a Bundesligából már megismert és itthon is bevett módszer szerint kezdi meg az edzéseket a Colney edzőközpontban. A létesítmény épületeit nem nyitják meg, a játékosok edzésszerelésben érkeznek, s egymást váltva, kis csoportokban tréningeznek majd.

Az Arsenal immár harmad ízben úttörő a koronavírus-járvány idején. A Premier League-ből elsőként az együttes vezetőedzője, Mikel Arteta produkált pozitív tesztet még március 12-én, s ugyancsak az Arsenal állapodott meg elsőként a játékosaival és az edzői stáb tagjaival fizetéscsökkentésről. Igaz, a kialkudott 12,5 százalékos megvonás aligha rengeti meg a klub alkalmazottainak anyagi helyzetét.

Brit lapértesülések szerint az Arsenal mostani döntésében az is szerepet játszott, hogy az elmúlt napokban a klub négy játékosát is rajtakapták a szabályok megszegésén. Az elefántcsontparti Nicolas Pépé azzal védekezett, hogy csupán – valóban – népes családja tagjaival focizott közösen, ám kiderült, mások is csatlakoztak a játékhoz. David Luiz és Granit Xhaka azzal vétett a rendelkezések ellen, hogy egy közparkban közösen tréningeztek, Alexandre Lacazatte pedig elbeszélgetett azzal az emberrel, aki a kocsiját takarította. Bizony, az eleinte a járványt viszonylaf lazán kezelő Nagy-Britanniában szigorú szabályok léptek életbe.

Az Arsenal nehéz helyzetből várja a folytatást, csupán a kilencedik, s nyolc ponttal la van maradva a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen álló Chelsea-től, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.