Edinson Cavani most szerepet váltott

Az uruguayi győzelemnek köszönhetően Cavaniék elkerülték az idei Copa América egyetlen százszázalékos csapatát, Kolumbiát, Peru ellen játszhatnak az elődöntőbe jutásért.

Szilágyi
2019. 06. 26. 7:18
Chile vs. Uruguay
A PSG támadójának fejese negyeddöntőt ért Fotó: MTI/EPA/Antonio Lacerda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportelsőség szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszott tegnap hajnalban Uruguay és Chile a Copa Américán. Uruguay egy ponttal kevesebbet gyűjtött a záró forduló előtt az éllovas, hatpontos Chilénél, amelyet egy esetleges győzelmével megelőzhetett a tabellán. A meccsen sok minden volt, csak öldöklő iram nem, ez amúgy is jellemző a Copa América eddigi mérkőzéseire. Gonzalo Jara, a chileiek védője például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hatalmasat rúgott egy pályára rohanó szurkolóba. Edinson Cavani pedig azt tette, ami a dolga: a Paris SG uruguayi csatára a 82. percben befejelte a mérkőzést eldöntő gólt.

Érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon, a Copa América negyeddöntőjében szintén találkozott egymással a két válogatott (akkor 1-0-ra Chile nyert). Edinson Cavani 2015-ben piros lapot kapott, mert megütötte Gonzalo Jarát. Idén megőrizte a hidegvérét a loboncos támadó, higgadtan nyilatkozott a góljáról a lefújás után a riói Maracana-stadionban.

– Számomra minden gól egyformán értékes. Sem gólt, sem mérkőzést nem tekintek úgy, mint alkalmat a bosszúállásra. Ezúttal is csak az számít, hogy gólt szereztem – mondta a találkozó főhőse, aki hosszú pályafutása alatt a második gólját jegyzi a Copán. Az elsőt Ecuador ellen érte el az idei tornán.

A PSG támadójának fejese negyeddöntőt ért
Fotó: MTI/EPA/Antonio Lacerda

Az uruguayi győzelemnek köszönhetően Cavaniék elkerülték az idei Copa América egyetlen százszázalékos csapatát, Kolumbiát, és a gyengécske, a házigazda brazilok által 5-0-ra tönkrevert Peru ellen játszhatnak az elődöntőbe jutásért. Kolumbia pedig Chilével játszhat a legjobb nyolc között.

Brazília Paraguayjal kerül szembe a négy közé jutásért, miután ma hajnalban Ecuador és Japán 1-1-re végzett egymással, így mindketten kiestek. A fordulatos mérkőzésen megdőlt az idei negatív nézőcsúcs (9729). Paraguay így Peru mögött a második legjobb csoportharmadikként jutott az egyenes kiesés szakaszba. Az eddig visszafogottan teljesítő argentin válogatottra Venezuela vár az elődöntőben, és nem lesz egyszerű dolga: a legutóbbi három egymás elleni mérkőzés mérlege argentin szempontból: 2 döntetlen, 1 vereség.

Két szünnap után pénteken végre elkezdődik a torna izgalmas szakasza.

A negyeddöntő párosítása: Brazília–Paraguay, péntek 2.30, Venezuela–Argentína, péntek 21.00, Kolumbia–Chile, szombat 1.00, Uruguay–Peru, szombat 21.00.

A torna valamennyi mérkőzését a Sport TV közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.