Edzőváltás a Puskás Akadémiánál

Tart a Puskás Akadémia vesszőfutása, ezúttal hazai pályán szenvedett vereséget a vetélytárs Kisvárdától, amely így elmozdult a kiesést jelentő helyről. A Puskás Akadémia tíz hónapon belül negyedszer is edzőt váltott, Radoki János helyett Komjáti András lesz a vezetőedző a hátralévő hat fordulóban.

2019. 04. 08. 7:18
null
Huszti fejese Gróf kapujába tart, ezzel nyert a Vid Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiesés az NB II-es Soroksár ellen a Magyar Kupából, súlyos, 4-0-s vereség hazai pályán a Kisvárdától – az elmúlt hét nem a felcsútiaké volt. Néhány napja, a kupakudarc után Komjáti András klubigazgató azt mondta lapunknak, nincs napirenden Radoki János vezetőedző menesztése, tegnap viszont éppen ő került a szakember helyére, akitől a klub vezetői a súlyos vereséget követően elköszöntek.

Június elején ezt tették Pintér Attilával, majd decemberben Benczés Miklóssal is, akkor Komjáti András egy meccsre ugrott be, utána érkezett Radoki János, és most ismét Komjátin van a sor, a feladata nyilván a kiesés elkerülése, a megbízatása a hátralévő hat fordulóra szól.

Huszti fejese Gróf kapujába tart, ezzel nyert a Vid
Fotó: Teknős Miklós

A klub vezetői tegnap délelőtt tanácskoztak, de akkor még nem hoztak döntést, végül kora este szánták el magukat a váltásra. Komjáti Andrást megkerestük, de nem kívánt nyilatkozni, alighanem váratlanul érte, hogy neki kell kihúznia a kátyúba ragadt szekeret.

Ez a jelek szerint sikerült Szombathelyen Horváth Ferencnek, aki egy hónapja azt fejtegette, hogy mostanra, azaz február végére állt össze a csapata, márciusra érett be az ősszel elkezdett munka, csak hát – tette hozzá – lehet, hogy mindez már késő. Tetemes volt már a Haladás hátránya az utolsó helyen, a kiesést szinte mindenki kész tényként kezelte, a bajt tetézték a klub rossz anyagi helyzetéről érkező hírek, ám a csapat mintha tényleg magához tért volna.

A vezetőedző nyilatkozata óta legyőzte a Honvédot, az Újpestet, a Puskás Akadémiát, most pedig idegenben a Diósgyőrt, és csak a Groupama Arénában kapott ki a Ferencvárostól. A hátrány még mindig jelentős, de már csak hat pontra csökkent a 10. helytől, és a hátralévő hat fordulóban a vetélytársak sem állnak könnyű feladatok előtt. Ha a Mol Vidi nyolcpontos lemaradását még ledolgozhatónak hisszük, és nem mondjuk ki, a Ferencváros már megnyerte a bajnokságot, akkor a Haladást is korai még eltemetni.

A szombathelyiek győzelme az utolsó előtti helyre taszította a Diósgyőrt, amely a jövő héten élet-halál meccset játszik majd az előtte egy ponttal álló Kisvárda vendégeként. Az újonc roppant fontos három pontot szerezve előzött és mozdult el a kiesést jelentő 11. helyről, megpecsételve ezzel a már említett Radoki János sorsát.

„Jól futballoztunk a korábbi meccseinken is, de a Vidi, a Fradi, az Újpest és a Honvéd ellen kellett játszanunk, és ezek a csapatok jobbak nálunk – nyilatkozta lapunknak Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője. – Felgyűlt a játékosokban rengeteg bizonyítási vágy, és ezúttal szerencsénk is volt. Egy szép kontra végén a Puskásból kiállítottak egy védőt, mi gólt lőttünk ebből a szabadrúgásból, és utána is jól játszottunk, tehát sokat tettünk azért, hogy a szerencse mellénk álljon. Azt pedig szombaton a Diósgyőr ellen kell bebizonyítanunk, hogy ez a siker nem a véletlen műve volt, de nyilván a DVTK is ellenünk akar menekülni, szóval nagyon nehéz meccs lesz, és még nincs okunk az ünneplésre.

NB I, 27. forduló

Ferencváros–Paks 3-0 (1-0), Groupama Aréna, 9673 néző, jv.: Bogár. Gól: Lenzsér (öngól, 1.), Nguen (50.), Böde (79.).

Diósgyőr–Haladás 0-1 (0-0), Diósgyőr, 4117 néző, jv.: Farkas Á. Gól: Rui Pedro (78.).

Bp. Honvéd–Mol Vidi FC 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2187 néző, jv.: Vad II. Gól: Huszti (90.).

Puskás Akadémia–Kisvárda 0-4 (0-2), Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző, jv.: Andó-Szabó. Gól: Gosztonyi (18.), Grozav (31.), Melnik (55.), Horváth Z. (11-esből, 70.).

Debrecen–MTK 3-1 (2-1), Nagyerdei Stadion, 3200 néző, jv.: Kassai. Gól: Ferenczi (5., 22.), Bódi (68.), illetve Torghelle (36.).

Újpest–Mezőkövesd 2-1 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, 2288 néző, jv.: Solymosi. Gól: Traoré (11-esből, 84.), Zsótér (86.),

illetve Drazsics (22.).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.