Egy aranyérmet tudott itthon tartani a magyar ökölvívócsapat

A tizenhárom kategóriából három súlycsoportban volt érdekelt hazai ökölvívó a Debrecenben rendezett 65. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny pénteki zárónapján. A rangos nemzetközi tornán a magyarok közül Kovács Richárd nyert aranyérmet.

Magyar Nemzet
2021. 02. 12. 17:21
null
Fotó: Kincses Margit Forrás: MÖSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai felkészülés fontos állomása volt a nagy hagyományokkal bíró Nemzetközi Bocskai István emlékverseny az ökölvívók számára. A pénteki finálékban három magyar öklöző volt érdekelt.

Kovács Richárd a férfi 63 kilogrammosok között a grúz Lasa Guruli ellen vívta a döntőt. A végletekig kiélezett csatát a magyar versenyző megosztott pontozással nyerte meg.

– Tényleg szoros meccs volt, de éreztem a végén, hogy meg kell lennie a győzelemnek. Nagy önbizalmat ad ez a siker, hiszen jó ellenfelekkel kezdtem a héten – mondta a győzelem után az M4 Sportnak Kovács, aki továbbra is reménykedik a tokiói kvótában. Faramuci módon ehhez honfitársa ellen kell szurkolnia, hiszen Fodor Milánnak egy meccset kell nyernie az olimpiai kvalifikációhoz a londoni versenyen, áprilisban. Ha ő nem jár sikerrel, valamelyikük még esélyt kaphat az utolsó, párizsi kvalifikációs viadalon.

A kvótája – egyedüli magyar ökölvívóként – már biztos Gálos Rolandnak, aki címvédőként lépett ringbe az 57 kg-os fináléban. A tavalyi döntőben megosztott pontozással legyőzte Samuel Kistohurryt, most hasonló arányban a francia javára billent a mérleg nyelve.

Szintén ezüstérmes lett női 57 kg-ban Szűcs Szabina, akit az olasz Irma Testa győzött le a fináléban.

A három döntős mellett további hat ökölvívónk bronzérmet szerzett a Bocskai emlékversenyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.