Egy-egy lépés a nyolc közé

A Szeged 22-20-ra, a Veszprém pedig 30-28-ra győzött tegnap a lengyel Wisla Plock, illetve a portugál Sporting CP otthonában a férfi­kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Esélyeshez méltón tehát egyaránt fontos lépést tett a legjobb nyolc közé jutás felé. A visszavágókat e héten játsszák.

Magyar Nemzet
2019. 03. 25. 15:18
null
Maqueda egy góllal segítette a szegedieket Fotó: MTI/EPA–Piotr Augustyniak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szeged és a Wisla Plock ötödik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, s a mérleg a magyar csapat szempontjából egy vereség, és immár négy győzelem. A negyedik sikerért keményen meg kellett dolgozni. Egyik fél sem tudott a legerősebb keretével kiállni, a szege­diek svéd csapatkapitányukat, Jonas Källmant nélkülözték, akinek kiújult a hátsérülése, a lengyeleknél a szlovén Igor Zabic és a veszprémi időszakából jól ismert, horvát Renato Sulic hiányzott.

Nehezen kezdődött a találkozó, a szegedieknek időbe tellett, mire felvették a tempót. A Plock a 15. percre már négy góllal, 7-3-ra elhúzott, s ekkor Juan Carlos Pastor, a magyar csapat vezetőedzője nem várt tovább, időt kért. A rövid szünet nagyon jó hatással volt a játékosokra, ugyanis a folytatásban jött egy 5-0-s széria Sostaric vezérletével. 8-7-re fordított tehát a Szeged, ami után 10-10-zel zárult az első félidő. A részeredmény is azt mutatta, kevés gól esik – különösen férfimeccseken meccsenként a harminc találat is általánosnak mondható –, tehát két-három gólos vezetés is sokat jelentett.

A második félidőt ismét a lengyelek kezdték jobban, a Szeged bő tíz perc alatt csak egyszer volt eredményes. De a már ismert recept szerencsére ezúttal is bevált. Időkérés, amit újabb 5-0-s sorozat követett – ekkor Bodó és Canellas vitte a prímet három, illetve két góllal –, amivel 20-18-ra fordított Juan Carlos Pastor együttese. S a lényeges különbség ezután következett. Noha a szegediektől lábsérülés miatt kidőlt az irányítójuk, Dean Bombac, mégsem tudott visszakapaszkodni a Wisla Plock. A 22-20-es győzelem felettébb biztató a vasárnapi visszavágóra nézve.

– Sajnálom a mérkőzés végét, mert ötvenöt percig úgy nézett ki, hogy előnnyel zárjuk a találkozót. Ám nem szégyen kikapni két góllal egy Final Fourba igyekvő csapattól – értékelt a Veszprémben megismert korrektségével Xavier Sabaté, a Wisla vezetőedzője. A győzelem dacára Juan Carlos Pastor nem volt maradéktalanul elégedett: – Két dolognak örülhetünk, a kétgólos előnynek és a jó védekezésnek. Sajnos a támadásaink ismét nagyon gyengék voltak. Komolyan kell vennünk a visszavágót.

Maqueda egy góllal segítette a szegedieket
Fotó: MTI/EPA–Piotr Augustyniak

A Veszprém teljesen más lefolyású, más stílusú, gólgazdag mérkőzést játszott, de a lényeget tekintve szinte ugyanúgy végzett: két góllal, 30-28-ra nyert. Szinte végig a Sporting vezetett – leszámítva a meccs legfontosabb időszakát, a hajrát. Az utolsó tíz percben a Veszprém fordított, majd rutinosan megtartotta sovány előnyét, az utolsó gólját stílszerűen a csapat legeredményesebb játékosa, a nyolc gólig jutott Nenadics dobta. Úgy érezzük, a visszavágó simább lesz a lelkes, de összességében behatárolt képességű portugálok ellen. Legalábbis ha a visszavágót is a kézilabda s nem a labdarúgás szabályai szerint játsszák.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Orlen Wisla Plock (lengyel)–Mol-Pick Szeged 20-22 (10-10), a szegedi gólszerzők: Canellas 6, Bodó 4, Bánhidi, Sostaric 3-3, Sigurmannsson, Balogh Zs. 2-2, Maqueda, Bombac 1-1. Sporting CP (portugál)–Telekom Veszprém 28-30 (15-14), a veszprémi gólszerzők: Nenadics 8, Nagy L. 5, Strlek, Ilics 3-3, Lékai, Mahé, Nilsson, Manaszkov 2-2, Gajic, Marguc, Blagotinsek 1-1

Negyeddöntős a Tatabánya

A Tatabánya 29-26-ra győzött a horvát RK Nexe vendégeként a férfi EHF-kupa csoportkörének ötödik fordulójában, s a csoport további eredményei­től függetlenül biztosan az első kettő között végez a négyesben, tehát bejut a negyeddöntőbe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.