Egy gólon múlott a veszprémi siker az örökrangadón

Összesen három magyar gól született a férfikézilabda NB I csúcsrangadóján, Bánhidi Bencén kívül ugyanis csak légiós volt eredményes a két magyar gigász, a bajnoki címvédő Veszprém és a Szeged mérkőzésén. A bajnokságban eddig hibátlan két óriás találkozóját a Veszprém nyerte 29-28-ra, s ezzel a tabella élére ugrott.

2019. 12. 07. 21:30
null
Veszprém, 2019. december 7. A veszprémi Dragan Gajic (j) és a szegedi Dean Bombac a férfi kézilabda NB I-ben játszott Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkõzésén a Veszprém Arénában 2019. december 7-én. Veszprém-Szeged 29-28. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokás szerint fergeteges hangulatban kezdődött az NB I csúcsrangadója, mindkét edző klasszisokat volt kénytelen nélkülözni sérülés miatt. A bajnokcsapat nem számított Kent Robin Tönnesenre, Lékai Mátéra, Kentin Mahéra, de a vendégek dolga sem volt egyszerű, Carlos Pastor edző is tartalékos kerettel érkezett a meccs helyszínére. Jonas Källman mellett Stefan Sigurmansson, Bodó Richárd és Alen Blazevic is kihagyta a szezon első derbijét.

Mikler Roland és Mirko Alilovic először tért vissza Veszprémbe a nyári klubváltása óta. Voltak első bálozók: a hazaiaknál Omar Jahja, Vuko Borozan, Rasmus Lauge, Fernando Moraes és a kapus, Vladimir Cupara is első rangadóján volt érdekelt. A vendégeknél, a Veszprém első számú kihívójánál, Bogdan Radivojevic és Luka Stepancic kóstolt bele első ízben a hazai csúcspárharc világába.

Jól kezdett, Gajic és a szurkolókat önkívületben hergelő Lauge révén 2-0-ra „elhúzott” a bajnok. Erre volt válasz a szegedi oldalon, Dean Bombacot éltették a vendégszurkolók, egy félidő alatt öt gólt dobott a hosszú hajú szlovén irányító.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, remek védésekkel tarkították a magas színvonalú meccset, Mikler Roland és Sterbik Árpád is remek napot fogott ki. Durvaság nem, inkább a keménység jellemezte a meccset, a kétperces kiállítások mértéke is tűréshatáron belül mozgott (egy a hazai, kettő a vendégoldalon). A félidő hajrájában úgy tűnt, Borozan lehet a hazaiak nyerőembere, három gólt dobott pár percen belül a montenegrói klasszis. Érdekes adalék volt az első játékrész krónikájához a passzív beálló-játék mindkét oldalon. A mérkőzésen először szerzett gólt ebből a pozícióból – a 29. percben. 15-15-ös eredménnyel zárult az első félidő.

A folytatásban Radivojevic kiállítása után Lauge szerzett újra vezetést a hazaiak, kisvártatva Bánhidi Bence is kiszállt két percre. Hatalmas esélyt kapott a címvédő, Gajic ötödik góljával újra kettőre „hízott” a különbség a két csapat között, Canellas ezt nem hagyta annyiban, s mivel a Miklert váló Alilovic „leolvasta” Gajic hétméteresét, nem tudott meglépni a Veszprém. Blagotinsek a 37. percben szerezte a Veszprém első beálló-gólját, de becsületesen tartotta magát a trónkövetelő: Zsitnyikov bombájával újra egy lett közte, fokozódtak az izgalmak, Alilovic másodszor is túljárt Gajic eszén. Az egyenlítésért támadott a Szeged 19-18-nál, és Radivojevic élt is az eséllyel hétméteresből.

Újra a megszokott mederben csordogált a meccs, ahogy az első félidő végén Borozan megszórta magát, úgy kezdte elkapni a fonalat Petar Nenadics, a Szegedben Zsitnyikov „lett az új Bombac”. David Davis edző cserélt, az első félidőben bravúrokat is bemutató Sterbik helyett Cuparát küldte be a kapuba.

Negyedórával a vége előtt Nilsson is gólt szerzett, majd Strelk lerohanásból vette be Alilovic kapuját, 24-22 majd a meccs során először háromgólos előnyre tett szert a bajnok. Carlos Pastor azonnal időt kért. Canellas gyors egymásutánban szerzett két gólt, újra nyílt lett a meccs.

Kapaszkodott a Szeged, Stepancic lövésénél fontos bravúrt mutatott be Cupara, az ellenoldalon Strlek villant a szélről, nem egyenlő lett, hanem 28-26, s már csak öt perc volt hátra.

A megnyugtató háromgólos előnyért támadt a bajnok, de Marguc lövését védte Alilovic, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenoldal Borozan révén állította vissza a kétgólos különbséget. Kicsivel több, mint három perc volt hátra, amikor Pastor kikérte a harmadik, egyben utolsó idejét.

Bő egy perccel a vége előtt az egyenlítésért támadott a Szeged, Alilovic lejött, emberelőnyben támadott a vendégcsapat, de Canellas lövését Cupara védte, 29-28-ra győzött a Veszprém.

A Szeged a 45. és a 48. perc között három góllal elengedte a bajnokot, s ez utólag kiderült, soknak tűnt. Győzelmével a Veszprém átvette a vezetést a bajnokságban.

Eredmény: Telekom Veszprém-Mol Pick Szeged 29-28 (15-15)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.