Egy újonc nyerte a Pantani-emlékszakaszt, Valter tartja a helyét

Jhonatan Narváez nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát, amelynek során a mezőny a korábbi kiválóságra, Marco Pantanira emlékezett. Az összetett élcsoportja nem változott, továbbra is a portugál Joao Almeida állt az élen, Valter Attila, aki csütörtökön a 46. helyen ért célba, őrzi a 22. helyét.

N. M.
2020. 10. 15. 19:11
2020 Giro d'Italia cycling race - 12th stage
Jhonatan Manuel Narvaez pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta háromhetes körversenyen Fotó: Lica Zennaro Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Pantani előtt tisztelgett a Giro d'Italia mezőnye a csütörtöki 12. szakaszon. A Tour de France és a Giro 1998. évi győztese, a 2004-ben elhunyt, máig népszerű olasz kerékpáros Cesenában született és Cesenaticóban volt az első klubja – ahonnan a csütörtöki etap indult és ahová 204 kilométer múlva visszaért.

Pantani emléke máig elevenen él
Fotó: EPA/Luca Zennaro

A rajt és a cél helyszíne mégsem emlékeztetett egymásra. Déltájban, ha nem is verőfényes, de elfogadható őszi időben indultak útnak a bringások, délután viszont szakadó esőben, csontig hatoló hidegben érkeztek meg. Közben ráadásul több hegyet és dombot meg kellett mászniuk.

Egy nagyobb szökevénycsoport hamar meglépett a főmezőnytől, s idővel 13 perces előnyre tett szert. A hajrához közeledve az ecuadori Jhonatan Narváez és az ukrán Mark Padun ebből a csoportból is kivált. Padun 24 kilométerrel a cél előtt defektet kapott, fél perces hátrányba került. Nem adta fel, nagy tempót diktálva kilenc másodpercre megközelítette a vetélytársát, de befogni nem tudta. Az utolsó tíz kilométeren újra nőtt közöttük a különbség, Narváez végül több mint egyperces előnnyel ért elsőként célba, pályafutása első szakaszgyőzelmét aratva a háromhetes körversenyen.

Jhonatan Manuel Narvaez pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta háromhetes körversenyen
Fotó: EPA/Luca Zennaro

Az esélyesek csoportjában igazán nagy támadás nem volt, együtt érkeztek meg közel nyolc és fél perces lemaradással, így a portugál Joao Almeida változatlan előnnyel őrzi a rózsaszín trikót.

CCC-s csapatársát, Ilnur Zakarint segítve 21 perc feletti lemaradással a 46. lett. Összetettben a 22 éves magyar kerékpáros megtartotta 22. helyét.

Az összetett élcsoportja:

1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 49:21:46 óra

2. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 34 másodperc hátrány

3. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 43 mp h.

4. Domenico Pozzovivo (olasz, NTT) 57 mp h.

5. Vincenzo Nibali (olasz, Trek-Segafredo) 1:01 perc hátrány

...22. Valter Attila 24:36 p h.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.