Egyelőre nincs terítéken Szergej Rebrov távozása

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Nemzeti Sportnak adott interjújában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe való bejutás kapcsán beszélt Szergej Rebrov vezetőedző és egyes játékosok jövőjéről, illetve azt is elmondta, a Ferencváros inkább Európa-liga, mint BL-szintű csapatnak tekinthető.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 10. 07. 11:15
Orosz Pál;
Orosz Pál elégedett a sorsolással Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz Pál tavaly decemberben azt nyilatkozta, hogy a Ferencvárosnak túl nagy falat a Bajnokok Ligája, és most is kitart korábbi véleménye mellett, mivel az egyesület jelen pillanatban klasszikus Európa-liga-csoportkörös klubnak tekinthető a hátterét tekintve. Költségvetésben és játékerőben is elmarad a leendő ellenfeleiktől a Bajnokok Ligájában.

Az FTC vezérigazgatója éppen ezért kiugró eredménynek tartja az elitsorozatban való idei szereplést, főleg mert hosszú út áll a csapat mögött, nem alanyi jogon jutott a csoportkörbe, hanem a selejtezőkörökben több ország bajnokain kellett végigverekednie magát. Azt is hozzátette, a kiváló szereplésben kiemelkedően fontos Szergej Rebrov szerepe, de ez nemcsak az ő sikere, hanem a csapategységé. – Ez most közös történet, a pályamunkástól kezdve az irodákban dolgozókon át a vezetőedzőig és Kubatov Gábor elnökig, beleértve természetesen a szurkolóinkat is.

A lap az ukrán vezetőedzőről jövőjéről is érdeklődött Orosz Pálnál, mivel több Fradi-szurkoló már az ő és egyes játékosok távozását vizionálják. A vezérigazgató szerint szó sincs ilyesmiről. – Fel sem vetődik, hogy elmenne a klubtól. A játékosokkal kapcsolatban is ezt tudom mondani, hiszen BL-főtáblán játszhatnak olyan nevek ellen, mint vagy Ugyanakkor azzal tisztában kell lennünk, hogy vannak olyan klubok, amelyek ha szemet vetnek egy-egy labdarúgóra – és nem csak Fradi-játékosokról beszélek természetesen –, akkor tudnak olyan ajánlatot tenni, amellyel nehéz konkurálni. Olyan játékost vagy edzőt, aki egész karrierjét egy klubnál tölti, nagyon nehéz találni.

Orosz Pál elégedett a sorsolással
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Orosz Pál arról is beszélt, hogy a Bajnokok Ligája szereplés által a tíz évvel ezelőttihez képest sokkal jobb alkupozícióban vannak, amikor egy játékost szeretnének leigazolni, egyre több olyan labdarúgót tudnak Budapestre hozni, akik szerződtetése korábban csak fikció volt. Azt is hozzátette, néhány évvel ezelőtt Kubatov Gáborral azt tűzték ki célul, hogy a Dinamo Zagreb szintjére szeretnének elérni, idén pedig a Ferencváros búcsúztatta a horvát bajnokot.

A vezérigazgató elmondta, elégedett a sorsolással, igazi sztárcsapatokat szeretett volna ellenfélnek, a Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev ezt meg is kapta. A lehetséges pontszerzésről nem szeretne nyilatkozni. – Örüljünk már annak, hogy idáig eljutottunk, ha jön a mérkőzésnap, mindenki vegyen egy hot dogot, igyon meg egy sört, kapja ölébe a gyerekét, jöjjön ki a stadionba, és érezze jól magát, élvezzen minden pillanatot. Nem azt mondom, hogy feltett kézzel állunk ki a meccsekre, mindenkiből felkészülünk és a tudásunk legjavát fogjuk nyújtani, erre Szergej Rebrov mellett az is garancia, hogy ez itt a Ferencváros, és itt minden körülmények között a maximumot kell nyújtani. Aztán hogy ez mire lesz elég, majd kiderül – összegzett Orosz Pál.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.