Egyik olimpiai bajnokunknak sikerült, a másiknak nem

A férfi kardozók versenyében a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron nyerte meg szombaton a magyar bajnokságot, női párbajtőrben riói ötkarikás aranyérmesünknek, Szász-Kovács Emesének most meg kellett elégednie az ezüsttel. Itt a dobogó felső fokára Kun Anna állhatott fel.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 18:46
Szilágyi Áron
Vívás - Országos bajnokság Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken kezdődött ob-n szombaton az egyéni versenyek 32-es tábláinak küzdelmei szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlottak a BOK Csarnokban, a nézők számára zárt kapuk mögött. A létesítménybe csak kézfertőtlenítés és hőmérőzés után lehetett belépni. Mindenkinek kötelező volt a maszkviselet, a vívók is csupán az asszójuk idejére mentesültek ez alól.

Férfi kardban a döntőben összejött két legeredményesebb versenyzőnk párharca; a kétszeres olimpiai bajnok és a 2017-es világbajnok, tavaly Budapesten vb-ezüstérmes Szatmári András szoros asszót vívott. Előnybe többnyire Szilágyi került, aki 12-12 után három tust adva 15-12-es győzelemmel szerezte meg hetedik egyéni bajnoki címét. Női kardban a címvédő Márton Anna a negyeddöntőben 8-5-re vezetett Keszei Kira ellen, amikor egy támadásnál megroppant a térde. Percekig ápolták, majd az a döntés született, hogy nem folytatja tovább. A döntőben Pusztai Liza 15-13-ra nyert Szűcs Luca ellen.

Szilágyi Áron hetedik egyéni bajnoki címét szerezte meg
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Férfi párbajtőrben nagy meglepetésre Bakos Bálint győzött, aki az aranyéremért Nagy Dávidot múlta felül 15-11-re. A legjobb 16 között búcsúzott a 2019-ben, itthon vb-aranyérmes valamint a 2014-ben Európa-bajnok, 2017-ben vb-harmadik Rédli András. Előbbi a később bronzérmes Berta Dánieltől, utóbbi a bajnok Bakostól kapott ki. Női párbajtőrben Kun Anna győzött, aki a döntőben a Rióban olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese ellen nyert 15-10-re. Férfi tőrben sorozatban negyedszer bizonyult a legjobbnak Dósa Dániel, ő az aranyasszóban 15-6-ra verte Szemes Gergőt. Női tőrben az aranyérmet Kondricz Kata szerezte meg, az elődöntőben 15-5-re verte Mohamed Aidát, a döntőben pedig 15-7-re Pásztor Flórát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.