Zárt kapus mérkőzések a Bajnokok Ligájában és a La Ligában

A koronavírus-járvány miatt a spanyol labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályában zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzéseket a következő két hétben.

Forrás: MTI2020. 03. 10. 12:11
Rui, Mario; Semedo
Nápoly, 2020. február 26. Mario Rui, a Napoli (b) és Semedo, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén a nápolyi San Paolo stadionban 2020. február 25-én. MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liga keddi bejelentése alapján az európai szövetséggel (UEFA) közösen, az egészségügyi hatóságok iránymutatásait figyelembe véve dolgoznak a kéthetes intervallumot követő időszakkal kapcsolatos terveken. Az első, érintett mérkőzés a 24. fordulóból elhalasztott, kedden (ma) este esedékes Eibar-Real Sociedad találkozó, amelyen így üresek lesznek a lelátók.

Zárt kapuk a nemzetközi kupákban

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik jövő szerdán a Barcelona-Napoli labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját.

A katalán klub honlapján közzétett keddi bejelentés szerint így nézők nélkül játsszák le a találkozót a 99 354 fő befogadására alkalmas Camp Nouban. A párharc első mérkőzésén Nápolyban két hete 1-1-es döntetlen született.

A BL-nyolcaddöntőjében kedden (ma) a Valencia ugyancsak üres lelátók előtt lép pályára az Atalanta ellen, szerdán pedig a Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund találkozón nem lesznek nézők. Utóbbi meccsen a média képviselőit is csak korlátozott számban engedik be a Parc des Princes-be: az európai szövetség (UEFA) által kiválasztott öt jogtulajdonos képviselői, illetve a klubok sajtómunkatársai lehetnek csak jelen, a mérkőzés előtti és utáni szokásos sajtótájékoztatókra pedig nem kerül sor.

Az Európa-ligában a nyolcaddöntős párosítások első meccsei közül most csütörtökön az Internazionale-Getafe, az Olimpiakosz-Wolverhampton Wanderers, Wolfsburg-Sahtar Donyeck és a LASK-Manchester United, míg jövő csütörtökön a Sevilla-AS Roma lesz biztosan zárt kapus.

Nézők nélkül a Bundesligában is

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játsszák le szerdán a német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójából elhalasztott Mönchengladbach-Köln mérkőzést.

Az erre vonatkozó döntésről Mönchengladbach önkormányzata számolt be kedden, megerősítve a korábbi médiaértesüléseket.

A meccsre eredetileg február 9-én került volna sor, de a Sabine névre keresztelt téli vihar miatt elhalasztották.

A Mönchengladbach jelenleg az ötödik, a Köln pedig a 10. a tabellán.

Később, szintén kedden jelentették be, hogy a hétvégi 26. forduló szombatra kiírt Borussia Dortmund-Schalke 04 rangadót is zárt kapuk mögött rendezik meg.

Nem lesz néző a Szlovákia-Írország pótselejtezőn

Nézők nélkül rendezik meg a március 26-i Szlovákia-Írország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőt a koronavírus-járvány miatt.

A szlovák szövetség (SFZ) keddi bejelentése emlékeztet rá: a kormány hétfőn úgy határozott, két hétre betiltanak minden állami és önkormányzati kulturális és sportrendezvényt, ennek hatására döntöttek a zárt kapus mérkőzésrendezés mellett.

Az SFZ konzultált a mérkőzés megrendezéséről az európai szövetséggel és a helyi hatóságokkal is.

Szlovákiában hétfő estig hét embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A jelenlegi állás szerint a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik meg március 26-án a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.