Gyengült és erősödött is a Ferencváros

Az edzőjét elvesztette, három játékosát viszont visszakapja az FTC női kézilabdacsapata a Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mai visszavágójára. A háromgólos hátrány – a montenegrói együttes egy hete 22-19-re győzött otthon – nem tetemes, ledolgozható Elek Gábor távollétében is. A Győrre kötelező edzőmeccs vár, hiszen az idegenbeli 37-20-as győzelem után a Bietigheim elleni második meccs a gyakorláson felül más ingerrel aligha jár.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 9:11
null
Elek Gábor ezúttal meccs közben nem adhat tanácsolat a játékosainak Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét közben robbant a bomba, hogy Elek Gábor elkapta a koronavírust, tehát nem lehet a csapattal a Buducsnoszt elleni visszavágón, sőt szövetségi kapitányi minőségében az olimpiai selejtezőn is kérdésessé vált a jelenléte. Az elmúlt hónapok történéseinek ismeretében kisebb csoda, hogy az FTC edzőjét eddig elkerülte a járvány, hiszen a csapaton több hullámban söpört végig a vírus, Elek Gábor felesége a csapat meghatározó játékosa, a válogatottba visszatérő Szucsánszki Zita is átesett már a betegségen. Az egyetlen jó hír a bajban, a család már tudja, hogyan kell kezelni ezt a helyzetet, most éppen a férj vonul karanténba a családi fészekben.

A játékosok között nincs fertőzött, sőt a podgoricai találkozón egyaránt – bár különböző – sérülés miatt hiányzott Szekeres Klára, és Schatzl Nadine, úgy tudjuk, ma visszatérhet a csapatba.

– Egyénileg már előbb elkezdtem az edzéseket, tudtam kapura lőni és az erőnlétemet szinten tartani, de örülök, hogy ezen a héten végre a többiekkel készülhettem. Az edzéseken a lányok jobban odafigyeltek rám, óvatosak voltak, ha közel kerültek hozzám, de szombaton erre nem számíthatok az ellenféltől. Ismerjük a montenegrói mentalitást, biztos, hogy vérszemet kaptak a győzelemtől, de a három gól nem annyira nagy különbség – nyilatkozta utóbbi a Fradi.hu-nak.

Az FTC malmára hajtja a vizet, hogy a Buducsnoszt továbbra sem számíthat a decemberben Achilles-ín-szakadást szenvedett Andrea Lekicsre; helyesebben csak játékosként nem, mert a 2013-ban a világ legjobbjának választott szerb kiválóság elkíséri társait Budapestre.

Kivételesen nem követünk el hibát, hogy a győriek készülődése felett ezúttal elsiklunk – szolgáltatnak ők még témát bőségesen a folytatásban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Győri Audi ETO KC–Bietigheim 15.45 (Sport 1)

FTC-­Rail Cargo Hungaria–Buducsnoszt Podgorica 17.45 (Sport 1).

Kizárta magát a Dortmund

A Borussia Dortmund nem utazik el a Metz elleni mérkőzésekre Franciaországba. Az eredetileg múlt vasárnapra kiírt dortmundi mérkőzés azért maradt el, mert a Metz több játékosára korábbi fertőzöttsége miatt tíznapos karantén várt volna a Németországba érkezése után. Ezt követően abban egyeztek meg a felek, hogy az első meccset 12-én, Nancyban játsszák le. Végül a német klub úgy döntött, a vírusveszély miatt nem utazik el Franciaországba. Szinte biztos, hogy az európai szövetség kizárja a Dortmundot és a Metz jut tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.