Elek Gábor: Szégyellem magam!

A franciák elleni bravúros helytállás után második mérkőzésén teljesen szétesett a magyar válogatott játéka a tokiói olimpia női kézilabdatornáján. A hatgólos vereség után Elek Gábor szövetségi kapitány semmivel nem volt elégedett.

2021. 07. 27. 6:11
ELEK Gbor; GRBICZ Anita; DANYI Gbor
Nem volt sok örömünk a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda-válogatott kiváló kezdés után váratlanul összeomlott Brazília ellen, a 33-27-es vereséggel nehéz helyzetbe sodródott. Elek Gábor szövetségi kapitány egyáltalán nem volt elégedett a látottakkal.

Elek Gábor borzasztóan csalódott
Fotó: Illyés Tibor/MTI

– Ezzel a védekezéssel, amit mutattunk, nem lehet mérkőzést nyerni. 14 átlövésgólt kaptunk és nyolc gólt dobtak a brazilok betörésből. Nagyon csalódott vagyok, szégyellem magam. Nem az a harcias és tartással rendelkező csapat voltunk, amit szeretnénk látni. Gyáva, erőtlen kézilabda volt ez a részünkről, komoly indulatok vannak bennem emiatt. Kevés volt a jó egyéni teljesítmény: csak Schatzl Nadine, Tomori Zsuzsanna és Lukács Viktória hozta az elvárható szintet. A sérülés miatt kiesett csapatkapitányunk, Kovacsics Anikó szellemisége pótolhatatlan, de nem járnánk a helyes úton, ha most ezzel foglalkoznánk – nyilatkozta a brazilok elleni vereség után Elek Gábor.

A magyar válogatott csütörtökön a címvédő, Oroszország ellen folytatja a szereplését Tokióban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.