Elek viszi a bőrét a vásárra, ez a logikus döntés

Volt nyomás az elnökség részéről is, hogy egy edző legyen a kapitány, de összességében Danyi Gáborral is meg tudta beszélni a feladatmegosztást az immár egyedüli szövetségi kapitány, Elek Gábor. Elek elárulta, hogy ha bármelyikük is azt mondta volna, hogy az új leosztásban nem szeretné folytatni, a másik is nemet mondott volna, és nem marad. A jó kapcsolat megmaradt a két szakember között.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 10:25
null
Nem lesz egyszerű a tokiói feladat Elek Gábor csapatának Fotó: Claus Fisker Forrás: MTI/EPA/Ritzau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Túl sok helyről túl sok információ érkezett a játékosokhoz – mondta a Nemzeti Sportnak a decemberi Eb-vel kapcsolatban Elek Gábor, aki a kézilabda-szövetség döntésének értelmében egyedüli szövetségi kapitányként dolgozik a jövőben. A korábbi társkapitány, Danyi Gábor edzőként segíti a munkáját.

Elek Gábor egyedüli kapitányként is a feladatmegosztásra szavaz
Fotó: EPA/BO

– Mindketten felajánlottuk a másiknak, hogy ő legyen az első számú vezető. Többségben vannak a keretben a ferencvárosi játékosok, így végül ez volt a logikus döntés. Mindentől függetlenül jó barátságban vagyunk Gáborral, és maradunk is – tájékoztatott Elek Gábor.

Az új felállásban a „meccselés joga” a kapitányé, a segítői, Danyi Gábor és Görbicz Anita ugyanúgy segítenek neki a háttérmunkában, mint eddig. A márciusi olimpiai selejtező előtt nem lesz egy komplett hét a gyakorlásra. – Megpróbálunk beiktatni egy extra háromnapos edzőtábort, ami egyelőre úgy néz ki, hogy sikerül, igaz, az is egy hónappal a március közepi kvalifikáció előtt lesz, februárban. Az elmúlt évet megelőző esztendőkben a válogatottnál mindig rendelkezésre állt évi negyven-ötven nap a világversenyeken kívüli felkészülésre, tavaly nekünk úgy jutott összesen tizennyolc nap, hogy a vírus miatt öt napig nem is tudott együtt lenni a teljes keret. Csak hogy lássuk az arányokat... Ilyen rövid idő alatt átállítani az agyakat a klubmunkáról nem egyszerű. A célunk változatlan, kijutni Tokióba, ez nem lehet kérdés. Az az érdekünk, hogy a sűrű klubmenetrend mellett a válogatottra is fordítsunk időt – mondta a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.