Életük kilencven perce előtt

A kutyát sem érdekli, hogy egy hete Marijampoléban antifutballt mutatott be a Ferencváros és a Suduva az Európa-liga selejtezője playoffjának első mérkőzésén, amennyiben ma este a Groupama Arénában bármilyen pirinyó különbséggel is felülmúlja a magyar bajnok a litván tabella jelenlegi második helyezettjét. Ahogy múlt heti beharangozónkban is említettük, Sir Alex Ferguson óta alapvetés a futballban: az eredmény nem a legfontosabb, ellenkezőleg: csak az számít! Ha lesz magyar csapat az egyik európai sorozat csoportkörében, akkor minden, ami addig történt, zárójelbe kerül.

Ch. Gáll András
2019. 08. 29. 16:55
null
Szergej Rebrov okkal bízhat a csupa szív csapatkapitányában Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olvasó még nyilván emlékszik azokra a közelmúltbeli hírekre, amelyek arról tudósítottak, hogy az éppen aktuális kontinens- vagy világbajnoki selejtező mérkőzésre másfél tucat játékost hívtak meg hazája válogatottjába a Real Madrid/Barcelona/Juventus/Manchester City csapatából. Nos, ma már ilyen All-Star együttes a Ferencváros labdarúgócsapata is – persze más a nagyságrend –, amelynek keretéből nyolc játékos kapott meghívót a jövő heti Eb-selejtezőkre: Lovrencsics Gergő, Sigér Dávid, Varga Roland (Magyarország), Eldar Civic (Bosznia-Hercegovina), Nyikolaj Szignyevics (Fehéroroszország), Lasha Dvali (Grúzia) és Miha Blazic (Szlovénia).

A ma esti ellenfélnek (Groupama Aréna, 20 óra, jv. az olasz Marco Guida, tv M4 Sport), a litván Suduva – amellyel visszavágót játszik a Fradi az Európa-liga playoffban, a kinti 0-0-ról indulva – kevésbé veretes a személyi állománya, a jobbára másodvonalbeli délszláv légiósokból, egy brazilból és három litvánból verbuvált kezdő tizenegy mindössze két labdarúgót ad a szeptember 7-én Ukrajnával Eb-kvalifikációs mérkőzést játszó litván válogatottba, a középpályás Matuleviciust és Verbickast. Persze mindez csupán játék a nevekkel és a számokkal, így annak sincs semmi jelentősége, hogy az FTC kerete négyszer többet ér a litvánokénál, mint ahogy az sem számított, hogy a Ludogorecé – euróban kifejezve – több mint a duplája volt a Fradiénak. Ami számít, az a pályán mutatott teljesítmény, a gyepen nem bankszámlák és büdzsék feszülnek egymásnak, hanem hús-vér labdarúgók.

Szergej Rebrov okkal bízhat a csupa szív csapatkapitányában
Fotó: Mirkó István

Az esti sajtótájékoztatót Szergej Rebrov, a Fradi edzője elkoptatott közhellyel kezdte („Nekem minden meccs fontos”), de aztán bevallotta, hogy különleges jelentőségű összecsapás előtt állnak. „Felcsúton, főleg a második félidőben, pocsékul játszott a csapat, ez még egyszer nem fordulhat elő”, hangsúlyozta, s ehhez a válogatott keretbe először meghívott Sigér Dávid is csatlakozott.

Úgy tűnik, ma este az akarással nem lesz baj.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.