Elhunyt a férfi-kézilabdaválogatott egykori szövetségi kapitánya

Két nappal 79. születésnapja előtt, hétfőn elhunyt Joósz Attila, a magyar férfi-kézilabdaválogatott egykori szövetségi kapitánya, a Veszprém legendás mestere.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 29. 16:31
null
Nem érte meg a 79. születésnapját Forrás: Telekom Veszprém
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joósz Attila 1965-ben a Rába ETO Sportiskolában kezdte az edzői pályafutását. Szülővárosa férficsapatát két időszakban, összesen kilenc idényen keresztül irányította, mérlege két Magyar Népköztársasági Kupa-győzelem, egy IHF-kupa-győzelem és egy bajnoki ezüstérem volt. Ezt követően több osztrák férficsapatnál tevékenykedett, majd következett a veszprémi sikerkorszak négy bajnoki címmel, három MNK-elsőséggel és egy KEK-győzelemmel. Ő az egyetlen a veszprémi kézilabdázás történetében, aki egy idényben bajnokságot, Magyar Kupát és európai kupát tudott nyerni a csapattal.

Joósz Attila 1991-ben és 1992-ben a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt, ő irányította a nemzeti együttest a barcelonai olimpián, amelyen a válogatott a hetedik helyet szerezte meg. Az edzői hivatásnak 1995-ben agyvérzése miatt kellett búcsút mondania.

A Kemény Ferenc-díjat 1986-ban, a mesteredző címet 1987-ben kapta meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.