Elindult a jegyértékesítés a 2022-es hazai rendezésű kézilabda Eb-re

Napra pontosan egy évvel a magyar–szlovák közös rendezésű férfikézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt megkezdődött a jegy- és élménycsomag-értékesítés a tornára. Az Eb szervezőbizottsága rengeteg kiegészítő programmal és aktivitással várja a szurkolókat a rendhagyó Európa-bajnokságon, a sportesemény köré kéthetes fesztivált szerveznek, de egész évben lehet majd találkozni a Watch Games. See More. szlogen köré épülő aktivitásokkal. Az Európa-bajnokság 2022. január 13-án kezdődik, a döntőt az épülő, húszezer fő befogadására alkalmas Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban rendezik, január 30-án.

Magyar Nemzet
2021. 01. 13. 12:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhelyzetre való tekintettel online sajtótájékoztatón jelentette be a szervezőbizottság a jegyértékesítés kezdetét, aktuális információkat közölt az Európa-bajnokságról, és szó esett a torna sajátos megközelítéséről is.

– Ez egy más típusú Európa-bajnokság lesz, ahol nemcsak a sport és a kézilabda, hanem az élmények állnak a középpontban – fogalmazott dr. Bíró Szabolcs, az EHB 2022 ügyvezető igazgatója. – A Watch Games. See More. koncepció lényege, hogy a szurkoló, azon túl, hogy mérkőzéseket néz, sokkal többet láthat majd Magyarországból. Vannak albrendjeink, így a Feel more, amely a koncertekkel, bulikkal kapcsolatos programokat fogja össze, a Taste more, amely a gasztronómiai ajánlatokra, a Spot more, amely a városnéző és felfedező programokra és a Chill more, amely a rekreációs lehetőségekre utal. És ne feledjük a Do more brandünk üzenetét sem, hiszen nagyon fontosnak tartjuk a környezettudatos gondolkodást, ennek részeként is számos kezdeményezésünk lesz, és volt is már a közelmúltban, gondolok itt a WWF Magyarországgal végzett projektünkre.

alig várja, hogy hazai közönség előtt szerepeljen világversenyen
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Nemcsak az Európa-bajnokság ideje alatt, hanem az addig hátralévő időszakban is jelentkezik a szervezőbizottság különböző aktivitásokkal.

– Sok mindennel készülünk, brand együttműködéseink azt mutatják meg, hogy szélesebbre szeretnénk nyitni az Eb fókuszát – tette hozzá dr. Bíró Szabolcs, utalva a WWF Magyarországgal, a móri Miklós Csaba Pincészettel, valamint a MOJO-val kötött megállapodásokra, amelyeket majd újabbak követnek a következő hónapokban.

A sajtótájékoztatón szó esett az épülő, húszezer főt befogadni képes Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokról, valamint a szegedi Pick Arénáról, és elhangzott, hogy a debreceni helyszín, a Főnix Csarnok is felújításon esik át az Európa-bajnokság alkalmából. – Hálás vagyok azért, hogy részese lehetek a szervezésnek, nagyon izgalmas az, amit eddig tapasztaltam. Profi és komoly háttérrel megyünk neki a 2021-es évnek és az Európa-bajnokságnak, és az, hogy a kézilabda mellett rengeteg programot, kikapcsolódási lehetőséget kínálunk a hazai és külföldi szurkolóknak, garancia lehet arra, hogy tényleg nagyot dobbantsunk – fogalmazott a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, aki maga is részt vett már egy felvezető programon, egy móri szüretelésen, ahol az Európa-bajnokság hivatalos borának alapanyagát gyűjtötték be.

Lékai Máté és Nagy Bence, a magyar válogatott játékosai elmondták, hangulatában teljesen más lesz ez az Európa-bajnokság, a telt házas Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok varázsa biztosan ösztönzőleg hat majd a csapatra, már csak azért is, mert a fővárosban ritkán játszottak válogatott mérkőzést.

– Nem kérdés, hogy karrierem csúcspontja lenne, ha ott lehetnék az arénában a hazai rendezésű Európa-bajnokságon – mondta Lékai Máté.

A több lépcsős jegyértékesítés első szakaszában a budapesti helyszínre nyíltak meg a jegyek, a magyar válogatott is itt játssza majd a csoportmérkőzéseit. Az elsőt január 13-án – erre a nyitónapra, az aréna hivatalos avatómérkőzésére külön napijegy is váltható, mellyel a mérkőzést megelőző extra programokon is részt lehet venni.

– A jegyértékesítés első szakaszában Budapestre koncentrálunk – fogalmazott dr. Bíró Szabolcs. – A nyitónapi jegyek mellett bérletet lehet vásárolni a budapesti csoportkörre, amellyel valamennyi csoportmérkőzés megtekinthető, az Európa-bajnokság záró hétvégéjére az éremcsatákkal, ezen kívül az igazán nagy kézilabdabarátoknak lehetősége nyílik bérletet vásárolni az összes budapesti Eb-találkozóra, benne természetesen a magyar válogatott mérkőzéseivel. A következő jegyértékesítési szakaszban, tavasszal nyitjuk majd meg a másik két rendezőváros, Szeged és Debrecen bérleteit, illetve a budapesti középdöntő bérleteit.

A napijegyek mellett elérhetőek az úgynevezett hospitality jegyek is, amelyek a legjobb kilátást biztosító helyekkel, catering szolgáltatással és meglepetés ajándékkal várják a szurkolókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.