Egybefüggő menet a Hősök terétől a Puskás Arénáig + videó és galéria

Valamivel három óra előtt indult a vonulás a Hősök terétől, az első csoport megérkezett a stadionhoz.

Magyar Nemzet
2021. 06. 15. 15:19
Vonulas
Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezett délután három óránál durván negyedórával hamarabb indult meg a szurkolói menet a Hősök terétől a Dózsa György úton a Stefánia út felé. Velük szemben jött egy másik népes csoport, a kettő egyesülve haladt tovább. A szurkolók többsége vegyesen fekete vagy meggypiros pólót visel, és békésen halad a Puskás Aréna felé. Közben lelkesen skandálják az ismert rigmusokat, gyakran felcsendül a „Ria, ria, Hungária!”, a „Magyarország, Magyarország, Magyarország, éálé”, de nem hiányzik a repertoárból a „Lesz még Erdély Magyarországé!” ének sem, sőt „Európa! Európa!” kiáltás is volt hallható.

A hangulat másokat is magával ragadott, a Dózsa György úti idősek otthonából például az ablakból integettek a szurkolóknak a lakók. Akad olyan jól ismert kávézó is, amelynek vendégei kifogásolták a „hangoskodást”, de ez tényleg elszigetelt jelenség.

Fotók: Mirkó István és Bach Máté

 

A tömeg nagyságát egyelőre durván húszezer fősre becsülik munkatársaink, de ez a szám a Puskás Aréna felé közeledve nőttön nő.

A menet eleje négy óra körül érkezett meg a Puskás Arénához. A Magyarország–Portugália találkozó 18.00-kor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.