Elkárhozott Szentek

Történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Southampton, amikor 9-0-ra kikapott a Leicestertől, ezért egynapi keresményüket áldozzák az elkárhozott Szentek a klub alapítványa javára.

Ch. Gáll András
2019. 10. 29. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken 134 éves történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Southampton futballcsapata, amikor saját pályáján 9-0-ra kikapott a Leicestertől. Ralph Hasenhüttl menedzser és játékosai hármat aludtak a szégyenteljes vereségre, mire tegnap kiizzadták az engesztelőnek szánt felajánlást: az MTI szerint „jótékony célra utalják át fizetésüket”. A jelentés nem részletezi, vajon egész éves bérüket fizetik-e be, de mi kiderítettük: egynapi keresményüket áldozzák az elkárhozott Szentek a klub alapítványa javára. Most már csak az a kérdés, mennyibe fáj Danny Ingséknek a „nagylelkű” felajánlás. (Ings a csapat legjobban fizetett labdarúgója évi 3,9 millió fontos, azaz durván másfél milliárd forintos bruttó alapbérével.) A keret éves összkeresete 38,771 millió font, ha ezt elosztjuk 365-tel, akkor 106 ezer fontot, negyvenmillió forintot kapunk.

Ennyi megy jótékony célra. Fejenként durván 6500 font. Sok pénz? Nekünk rengeteg. Egy PL-futballistának bagatell. Egy görbe éjszakán ennek a többszörösét is elszórják.

A múltkor három hónapos eltiltást kapott a súlyos sérülést okozó nyíregyházi Gulyás Máté, amit a közvélemény kevesellt, mondván, legalább annyi időre kéne elmeszelni a bűnöst, ameddig az áldozat felépülése tart. Ilyen alapon nevetséges az egynapos bér befizetése. A southamptoni szurkolók lelki felépüléséhez talán egy élet sem lesz elegendő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.