Tizenkilenc évesen tett csodát a magyar bringás!

Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében, amelyben hármas svájci siker született. A 19 esztendős Vas a magyar kerékpársport legjobb eredményét érte el az olimpiák történetében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 27. 9:32
Vas Kata Blanka
Vas Kata Blanka Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három szakágban jeleskedő ötkarikás újonc Vas kiváló rajtja után bukott és visszacsúszott, ám bátor versenyzéssel riválisait folyamatosan megelőzve végül a három svájci kivételével mindenkit maga mögé utasított. Az aranyérmes Jolanda Neff lett jelentős fölénnyel. Az ezüstöt Sina Frei, míg a bronzot Linda Indergand szerezte meg.

– Jó nyomot választottam az elején, és szerencsére nagyon jól sikerült a rajtom. Utána hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a tempóm jó lesz. Láttam, hogy ott van előttem a csoport, de nem akartam rájuk hirtelen felérni, mert akkor megrogytam volna, és ők érhettek volna be előttem – nyilatkozta a fiatal magyar tehetség, aki szerint a technikai tudásának köszönheti a jó eredményt. – Nagyon technikás volt a pálya, mert mindig kipörgött a kerék. Szerintem az volt a legnagyobb előnyöm, hogy tudok menni a sárban. Imádkoztunk, hogy ma essen, tegnap pedig Andrisnak (Parti András – a szerk.) ne essen. Pont jól jött ki.

Vas a magyar kerékpársport legjobb eredményét érte el az ötkarikás játékokon, eddig ugyanis az ötödik hely volt a csúcs. A 19 éves bringás méltán lehet büszke magára.

– Mondhatjuk, hogy ez az eddigi legjobb eredményem. Én voltam a legfiatalabb a mezőnyben, és a negyedik lettem, nem hiszem el! – lelkendezett. – Előzetesen a legjobb tízbe kerülést emlegettem célként, de fogalmam sem volt, hogy mit érhetek el, mert nem versenyeztem még világkupán az elit mezőnyben, csak az U23-asok között. Elképzelésem sem volt, hogy mire lehet elég az erőm.

Kerékpározás, női hegyikerékpár:

1. Jolanda Neff (Svájc) 1:05:35 óra

2. Sina Frei (Svájc) +1:11 perc hátrány

3. Linda Indergand (Svájc) +1:19

4. (MAGYARORSZÁG) +2:09

5. Anne Terpstra (Hollandia) +2:35

6. Loana Lecomte (Franciaország) +2:57

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.