Elkezdte a Ferencvárost utánozni a Bayern München

Ma bebiztosíthatta volna a bajnoki címét a Bayern München a Mainz otthonában a Bundesliga 31. fordulójában, de a bajorok borzasztóan futballoztak, és végül 2-1-es vereséget szenvedtek a meccsen, amelyen Manuel Neuer potyagólt kapott. Így várnia kell az ünnepléssel a Bayernnek.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 17:32
Mainz Bayern
24 April 2021, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: Bundesliga, FSV Mainz 05 - Bayern Munich, Matchday 31 at Opel Arena. Mainz' defender Phillipp Mwene (l) and Mainz' midfielder Robin Quaison (r) fight for the ball with Munich's midfielder Jamal Musiala. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Tom Weller/dpa-Pool/dpa (Photo by Tom Weller / dpa-Pool / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: TOM WELLER Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelme esetén a többi meccstől függetlenül bebiztosította volna bajnoki címét a Bayern München Mainzban, de Hans-Dieter Flick csapatának erre még várnia kell, ugyanis sima, 2-1-es vereséget szenvedett kiesés elől menekülő klubjától.

A magyar válogatott csapatkapitánya a hétközi fordulóban 16 hónap után lőtt újra gólt, méghozzá győztes találatot a Bundesligában, ennek ellenére a Bayern ellen nem lépett pályára a Mainzban. Ezúttal nem is volt szükség rá, ugyanis a hazaiak nagyszerűen futballoztak, húsz perc után úgy vezettek 1-0-ra, hogy két kapufát is lőttek mellette.

Érdemes megnézni a mainziak vezető gólját, Manuel Neuer ugyanis ritkán látható potyát szedett össze, röplabdás mozdulattal védte be Burkardt lövését a harmadik percben.

 

Később sem tudott érdemben feljavulni a Bayern, a Mainz ráadásul a 37. percben Quaison szép fejesgóljával megduplázta az előnyét. Ezzel ki is alakulhatott volna a végeredmény, ám a hosszabbításban a Mainz szépítő gólt ajándékozott a márciusi sérülése óta először pályára lépő Robert Lewandowskinak, aki így 36-ra tudta növelni a góljai számát, és már csak négy találat hiányzik neki ahhoz, hogy beállítsa Gerd Müller gólcsúcsát a Bundesligában.

Mindenesetre a 2-1-es vereségével a Bayern elkezdte azt játszani, amit itthon a Ferencvárostól láttunk: a zöld-fehérek a harmadik esélyüket ragadták meg arra, hogy bebiztosítsák az NB I-es bajnoki címüket, az első két lehetőséget elszalasztották. Egyet már a Bayern is elrontott, így ebben a fordulóban már csak akkor lehet bajnok, ha holnap a második helyezett RB Leipzig hazai pályán nem nyer a Stuttgart ellen. Ha viszont igen, akkor legközelebb két hét múlva Münchenben a Mönchengladbach ellen dőlhet el végleg a bajnoki cím.

A Mainz a legutóbbi hat meccséből ötödször győzött, és egyre biztosabb lehet a bennmaradásban, már öt ponttal előzi a még osztályozós helyen álló Kölnt, amelynél eggyel kevesebb mérkőzést is játszott.

csapata, a Freiburg hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Hoffenheim ellen; a magyar szélsőt a 68. percben 1-0-s hátrányban cserélték le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.