Ellene szurkoltak, megsérült, de végül Djokovics jutott tovább

Novak Djokovics mérkőzés közben, 7:6, 6:4-es állásnál sérült meg az amerikai Taylor Fritz ellen a férfi egyes harmadik fordulójában az Australian Openen. Fritz visszajött, előtte a közönséget hazaküldték a Victoria államban helyi idő szerint éjféltől életbe lépő ötnapos karantén miatt. Djokovics végül nagy nehézségek árán megnyerte a mérkőzést, és továbbjutott a következő fordulóba.

Magyar Nemzet
2021. 02. 12. 14:27
null
Djokovics végül legyőzte a sérülését és Fritzet Fotó: Brandon Malone Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két megnyert szett után Novak Djokovicsnak komoly gondjai akadtak az Australian Open harmadik fordulójában. 7:6, 6:4-re vezetett, amikor a harmadik szett elején megcsúszott a pályán, mint később kiderült a rossz mozdulat következében meghúzódott a hasfala, utána nehezebben mozgott a pályán a Taylor Fritz elleni mérkőzésen.

A közönség, amíg haza nem küldték őket, mindvégig az amerikainak szurkolt, aztán helyi idő szerint éjfélkor életbe lépett a Victoria államban elrendelt ötnapos karantén. Magyarán kiürítették a Rod Laver Arénát. Fritz addigra már kihasználta, hogy Djokovics nem teljesen egészségesen közlekedik a pályán, kiegyenlítette a szettarányt.

Djokovicsot hosszasan ápolták a mérkőzés során
Fotó: Brandon Malone / AFP

A világelsőnek további orvosi kezelésre volt szüksége, és a segítség hatott. A döntő szettben Djokovics összeszedte magát, az ő akarata érvényesült, és végül 6:2-re behúzta az ötödik játszmát, és a végén úgy ünnepelt, mintha megnyert volna a tornát. Kérdés, hogy ennek a sérülésnek milyen következményei lesznek a folytatásban.

Australian Open, Férfiak, harmadik forduló: Djokovics–Fritz 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.