Elmarad a bolgár–magyar

Magyarországot is beleértve a közeljövőben világszerte elmarad minden nagyobb érdeklődést kiváltó sportesemény. A futballban leállnak az UEFA sorozatai, már mind az öt európai topliga felfüggesztette a bajnokságát, a magyar NB I és NB II ezen a hétvégén zárt kapuk mögött még kitart, de átmenetileg tetszhalottá válik a kosárlabda, a jégkorong, a röplabda és a nemzetközi kézilabda is.

2020. 03. 14. 8:28
Anfield General Views
Egy darabig nem lesznek lövések... Átmenetileg bezár az Arsenal-stadion is Fotó: John Sibley Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este jött a hír: a bolgár parlament vészhelyzetet hirdetett ki az országban, március 29-ig betiltottak minden tömegrendezvényt, így a sporteseményeket is; a szófiai bolgár–magyar labdarúgó Eb-pótselejtezőt sem rendezik meg, tehát kerethirdetés sem lesz hétfőn Telkiben.

A jövő hét kiemelkedő hazai eseménye a női kézilabda olimpiai selejtezője lett volna Győrben. Az IHF néhány napja úgy döntött, nézők nélkül megrendezi mind a három csoport tornáját, tegnap azonban április 12-ig nemcsak ezeket, hanem minden sorozatát, így a női és férfi Bajnokok Ligáját is felfüggesztette. A selejtezők új remélt időpontja június, a magyar szövetség már jelezte, akkor is kész megrendezni csoportunk mérkőzéseit.

Tegnap már sejteni lehetett, hogy a futballban megáll az élet Európában. Az olasz és a spanyol bajnokságról tudtuk, hogy szünetel, de tegnap a franciák, a németek és az angolok is erről határoztak.

A Bundesliga találkozóira zárt kapuk mögött került volna sor, ám miután a hannoveri Timo Hübers elkapta a koronavírust, a Német Labdarúgóliga úgy döntött, április 2-ig nem rendez fordulót.

Egy darabig nem lesznek lövések... Átmenetileg bezár az Arsenal-stadion is
Fotó: Reuters

A Premier Lea­gue egy darabig ellenállt, ám csütörtökön Mikel Artetának, az Arsenal menedzserének, majd Callum Hudson-Odoinak, a Chelsea csatárának pozitív lett a tesztje, és tegnap több játékos is fertőzésgyanús lett, így az Angol Futball-liga az összes profi osztály bajnokságát április 4-ig felfüggesztette.

A nemzetközi porondon is leáll a futballélet, így nem játsszák le a jövő héten a Bajnokok Ligája és az Európa-liga nyolcaddöntői­nek visszavágóit sem. Tegnap már megírtuk, az UEFA március 17-én telefonos konferenciát tart az 55 tagország illetékeseinek részvételével, és a kiszivárgott hírek szerint a nyári Európa-bajnokság elhalasztásáról is döntenek. Ha ezt megteszik, akkor a nemzetközi szövetségek nem lesznek időkényszerben a bajnokságaik befejezésével. Itthon lejátsszák az NB I és az NB II aktuális fordulóját, csak éppen zárt kapuk mögött.

Mától határozatlan ideig nem rendeznek kosárlabda-mérkőzéseket itthon semmilyen szinten, és így döntöttek a jégkorongozók, valamint a röplabdázók is. Magyar vonatkozású hír az is, hogy a szervezők egyelőre lefújták a Giro d’Italia kerékpáros országúti körversenyt, amely az idén Budapestről indult volna május 9-én, a befutót pedig május 31-ére Milánóba tervezték.

Már dübörögniük kellene a Formula–1 versenyautóinak a sorozat idei nyitányán Melbourne-ben, ám a vezetőség elhalasztotta a versenyt, mint ahogyan a jövő heti bahreini és az április első hétvégéjére tervezett vietnami futamot sem rendezik meg. A halasztás szó megtévesztő, komoly az esély, hogy ez a három helyszín 2020-ban már végleg kimarad a száguldó cirkusz programjából. A közleményben a rajt időpontjaként május vége szerepel, ami azt jelentené, hogy a hollandiai és a spanyolországi verseny is elmarad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.