Elmarad a bunyó a korcsolyázóknál, a koreográfus visszakozott

Alekszej Zseleznjakov koreográfus elnézést kért Jevgenyij Pljuscsenkótól, mégsem akar vele megverekedni a ringben, a kihívástól mindenesetre a kétszeres olimpiai bajnok nem ijedt meg, azt mondta, áll elébe. Az orosz műkorcsolyasportban elfajultak az indulatok.

2021. 01. 15. 16:45
null
Forrás: Vkontake
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportág legendája, a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Jevgenyij Pljuscsenko 38 évesen Moszkvában edzősködik, s meglehetősen hűvös viszonyt ápol az ugyancsak az orosz fővárosban dolgozó, „sztárcsináló” Eteri Tutberidzével. Utóbbi csoportjából tavaly az Eb-címvédő Aljona Kosztornaja és az Eb-3. Alekszandra Truszova is átment Pljuscsenkóhoz, ez sem hozta közelebb a trénereket... Ám ami az elmúlt napokban történt, az példa nélküli. A Tutberidze-csoportból Alekszej Zseleznjakov koreográfus az oroszok legnépszerűbb közösségi oldalán, a Vkontaktén üzent Pljuscsenkónak, hogy meg akar verekedni vele egy ringben, mégpedig szabályok nélkül. „Az egyetlen vágyam, hogy elkenjem a mocskos szádat” – többek között ezt írta ki indulatosan Zseleznjakov, és amire bizonyára kevesen számítottak, Pljuscsenko felvette az eléje dobott kesztyűt. Azt mondta: áll a bunyó elé, nincs ellenére, hogy megverekedjenek.

Ám nem kell meglepődnünk azon, hogy nem rezelt be, mert manapság is edzésben van, és nemcsak korcsolyázik, jégkorongozik, hanem kick-box edzésekre is jár, mégpedig a világbajnok Alekszandr Lipovojhoz. Aki azt mondta, hogy ha tanítványa bemenne a ringbe a koreográfussal, alaposan átrendezné az arcát, meglehet, hogy Zseleznjakov a kórházban kötne ki. „Ha a becsületéről van szó, bárkinek letépi a fejét” – jellemezte lényegre törően Pljuscsenkót a kick-box világbajnok.

Zseleznjakov – aki nem feltétlenül volt józan, amikor a kihívást tette – visszavonulót fújt, talán a fentebbi sorokat is olvasva törölte az ominózus bejegyzést, és most magyarázkodik.

„Barátaim, nyilatkozatot szeretnék tenni. Néhány személy kiprovokálta ezt a helyzetet, hazudott nekem, és a valótlan információk birtokában, dühömben írtam azt a bizonyos bejegyzést. Ebből már nem jövök ki jól, de bocsánatot kell kérnem Jevgenyij Pljuscsenkótól, és ezt most meg is teszem” – fogalmazott a koreográfus.

Amire az olimpiai bajnok a Szport Ekszperess sportnapilapnak nyilatkozva úgy reagált: látta Zseleznjakov legújabb posztját, de elvárja, hogy felhívja telefonon, és úgy kérjen bocsánatot tőle.

– Lehet, hogy félrevezették, de akkor is mérlegelnie kellett volna, hogy mit tesz, mert a szavainkért vállalnunk kell a felelősséget – tette hozzá Jevgenyij Pljuscsenko.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.