Elmarad a Puskás Akadémia–Bp. Honvéd, bezárták az újpesti jégcsarnokot

Felcsúti labdarúgóknál, újpesti hokisoknál és az UVSE pólósainál lettek pozitív tesztek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 16. 11:02
Elsőként a Puskás Akadémia állt munkába. Ilyenkor még mindenki jókedvű
Elsőként a Puskás Akadémia állt munkába. Ilyenkor még mindenki jókedvű Fotó: Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I-ben ma 19 órakor kezdődött volna Felcsúton a Puskás AkadémiaBp. Honvéd bajnoki mérkőzés, ám a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján az alábbi rövid közlemény jelent meg:

„A Puskás Akadémia keretében koronavírusos esetet regisztráltak, ezért a csapat Budapest Honvéd elleni mai OTP Bank Liga mérkőzését az MLSZ későbbi időpontra halasztotta, amikor a találkozót biztonságosan meg lehet rendezni.” A Magyar Nemzet úgy tudja, mintegy féltucatnyi játékos tesztje lett pozitív, és a sérülteket is hozzászámolva nem maradt volna 13 nevezhető labdarúgója a csapatnak, ezért kellett a mérkőzés halasztását kérni. Így az 1. forduló vasárnapi játéknapján csak a DiósgyőrMezőkövesd találkozót játsszák le, amely 16.55 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Fotó: MTI

Sajnos a koronavírus nem csak a futballt érintette, az UTE egyik jégkorongozójának pozitív koronavírustesztje miatt lezárták az újpesti jégcsarnokot. Az UTE közösségi oldalán ez a közlemény olvasható: „Az egyik felnőtt jégkorongjátékosunk koronavírustesztje pozitívnak bizonyult. A további fertőzések elkerülése végett a jégcsarnokunk fertőtlenítő takarítását rendeltük el, és a csarnokot bizonytalan ideig lezárjuk.” Hozzátették, az egészségügyi hatóságok rövidesen elkezdik a kontaktszemélyek felkutatását. Ancsin János szakosztály-igazgató az M1 aktuális csatornán elmondta, a magyar szövetség és a Ferencváros illetékeseivel történt egyeztetés után elhalasztják az FTC–Újpest Szuperkupa-mérkőzést, amelyre szeptember 4-én került volna sor.

Hozzátette, az Erste Liga szeptember 11-én kezdődik, de kérvényezni fogja, hogy egy-két héttel halasszák el az első mérkőzéseiket, mert számítása szerint szeptember 3-án, vagy 4-én edzhetnek újra, egy hét alatt viszont nem lehet felkészülni a bajnokságra. Ancsin elmesélte, hogy a szombat reggeli edzésen az egyik játékosuk rosszul érezte magát, ezért elküldték koronavírustesztre, vasárnap (ma) reggel pedig értesítette a klubvezetőket, hogy pozitív eredményt közöltek vele. Az esetet minden hivatalos helyen bejelentették, a jégpálya pedig minimum egy hétig hermetikusan le lesz zárva, senki sem mehet be a létesítménybe. Hétfőn a felnőtt- és a juniorcsapat összes tagját tesztelik, és az illetékesek ismertetik a további teendőket.

Szombaton az Eger és a Debrecen férfivízilabda-csapatában találtak egy-egy fertőzöttet, vasárnap pedig az UVSE vízilabdacsapatánál produkált három játékos pozitív mintát a koronavírus-tesztelés során. A klub közösségi oldalának tájékoztatása alapján a játékosok és a szakmai stáb tagjai pénteken estek át a tesztelésen, közülük három eredménye lett pozitív. Hozzátették: a második vizsgálatot szerdán végzik el a SOTE Klinikáján. Az együttes erre az időszakra esedékes edzéseit és edzőtáborát lemondta, a játékosok pedig a karanténban megszokott szárazföldi edzéseket végzik majd el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.