Elnöki figyelmeztetést kapott a világbajnok Sidi Péter

A Magyar Sportlövők Szövetsége döntött a szeptember végi országos bajnokságon kirobbant botrányt követő perpatvarban a világbajnok Sidi Péter és az általa súlyos sportszerűtlenséggel vádolt Péni István között. Nagy György elnök a világbajnok Sidit elnöki figyelmeztetésben részesítette.

Magyar Nemzet
2020. 10. 07. 14:30
null
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 4. Sidi Péter sportlövő edz a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövőközpontban 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Sportlövők Szövetsége szerdán az alábbi, Nagy György elnök által jegyzett közleményt küldte a történtekkel több cikkben is foglalkozó lapunknak:

„A 2020. évi 25/50 méteres országos-bajnokság szeptember 27-i versenynapján szokatlan események történtek. Péni István, az UTE versenyzője a 3×40 összetett versenyszám döntőjében óvást jelentett be Sidi Péter fegyverével kapcsolatosan, ellenséges hangulat alakult ki! A versenyzők egy hosszú folyamat következményeként súlyos, gyakran nyomdafestéket sem tűrő megjegyzéseket tettek egymásra. A verseny a zsűri döntéseinek köszönhetően befejeződött. További óvás nem érkezett, az eredményhirdetést megtartottuk. Sajnálatos, hogy ezt követően néhány nappal Sidi Péter példátlan módon, ismételten megtámadta, elsősorban a Facebookon Péni Istvánt. Szerettem volna az érintetteket kibékíteni, amely egyeztetést online, illetve telefonbeszélgetések keretében folytattunk le. Továbbá békéltető levélben is megkerestem az érintett sportolókat.

Mivel kétoldalú érdemi előrelépés nem történt, az alábbi határozatot hoztam: Sidi Pétert, a Komárom Olympia SE versenyzőjét elnöki figyelmeztetésben részesítettem. Egyben felszólítottam, hogy a közösségi médiában szereplő valótlanságokat tartalmazó bejegyzéseket törölje. Amennyiben ez nem valósul meg, abban az esetben az MSSZ fegyelmi bizottságánál fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni.

Felhívtam a figyelmét a továbbiakban a sportszerű magatartási szabályok betartására. Nyomatékosan utasítottam, hogy tartózkodjék más versenyzőkkel szembeni verbális és más irányú fellépésektől, mert ez elfogadhatatlan és mérgezi a sportolók, válogatott társak közötti együttműködést. Nem segíti a jövő évi tokiói olimpiai játékokra, más világversenyekre, a hazai bajnokságokra való, egyébként is sokszorosan nehezített felkészülést sem. Fentiekről a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, dr. Kulcsár Krisztián urat is tájékoztattam.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.