Elődöntőbe jutott a Fradi a férfi vízilabda BL-ben

A zöld fehérek a hannoveri negyeddöntőben 10-9-re győzték le a horvát Jug Dubrovnik együttesét és pénteken a fináléba jutásért szállhatnak vízbe.

Forrás: MTI2019. 06. 06. 17:41
null
Újra kupát nyert a Fradi Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Hannoverben zajló nyolcas döntőjében: a magyar bajnok és kupagyőztes a csütörtöki első negyeddöntőben 10-9-re győzte le a horvát Jug Dubrovnik együttesét.

A zöld-fehérek a pénteki elődöntőben a spanyol CNA Barceloneta és az olasz BPM Sport Management összecsapásának győztesével találkoznak.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Hannover:

negyeddöntő:

FTC-Telekom Waterpolo – Jug Dubrovnik (horvát) 10-9 (5-3, 3-2, 2-1, 0-3)

gólszerzők: Mitrovic, Vámos, Varga Dé. 2-2, Mezei, Younger, Kállay, Jaksic 1-1, illetve Fatovic 4, Papanasztasziu, Benic, Garcia Gadea, Loncar, Jokovic 1

A Ferencváros az első támadásból gólt lőtt Stefan Mitrovic révén, majd a szerb légiós a túloldalon emberhátrányban szerzett labdát, az ellentámadásból pedig Mezei Tamás gyönyörű csavarással talált be. A harmadik magyar felúszás is góllal zárult: Aaron Younger bombázott a hálóba. Tökéletes kezdés (3-0), a horvátok vezetőedzője, Vjekoslav Kobescak azonnal időt is kért.

A rivális a negyed közepén lőtt először kapura, ekkor Alekszandrosz Papanasztasziu talált be. Loren Fatovic ötméteresével felzárkózhatott volna a Jug, de megfogta a büntetőt, a horvát játékos azonban fórból már nem hibázott. A túloldalon akcióból laposan lőtte ki a bal alsó sarkot, a Jug azonban ugyancsak azonos létszám mellett zárkózott vissza. Az FTC Vámos révén a második fórját is értékesítette, lezárva ezzel az első negyedet (5-3).

A sokkal feszültebb és keményebb második felvonásban Javier Garcia Gadea gyönyörű góljával egygólosra csökkent a különbség, de a magyar bajnok egy gyönyörű összjáték végén Mitrovic második találatával újra kettővel ment. A következő magyar fórt Kállay Márk zúdította a hálóba, majd labdaszerzését követően ő maga fejezte be az akciót. Egy perccel a nagyszünet előtt Fatovic második találatával háromgólosra csökkentette hátrányát a Jug (8-5).

A harmadik negyedben a Ferencváros „gyakorolhatta” az emberhátrányos védekezést, és ezt rendkívül eredményesen is tette, ugyanis az ellenfél nem tudott közelebb kerülni, sőt, Nikola Jaksic szemfüles góljával négygólosra nőtt a különbség. Egy perccel a negyed vége előnyt fórból „kúsztak” közelebb a horvátok, de Varga még a dudaszó előtt ötméteresből újra eredményes volt (10-6).

A záró felvonás két gyors Jug-góllal indult, kissé könnyelművé vált a magyar csapat játéka. A következő magyar fór előtt fontos pillanatban időt is kért, de Toni Popadic óriásit védett, viszont szerencsére kollégája, Vogel is bemutatott néhány fontos bravúrt (10-8). A vége előtt 48 másodperccel Fatovic egy bődületesen nagy góllal egyetlen találatra hozta fel csapatát, Younger viszont a túloldalon kiállítást harcolt ki, aminek köszönhetően lepörgött az óra.

Később:

CNA Barceloneta (spanyol)-BPM Sport Management 17.30

Pro Recco (olasz)-Waspo Hannover (német) 19.00

Olympiakosz (görög)-Bresica (olasz) 20.30

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.