Előfordulhat, hogy nem rendeznek Eb-mérkőzéseket Budapesten

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke bízik benne, hogy a korábbi terveknek megfelelően 12 országban tudják lebonyolítani jövőre a kontinensviadalt, de az is elképzelhető, hogy csökkentik a helyszínek számát. A jelenlegi állás szerint az egyik házigazda Budapest lenne, ahol három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznének.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 16. 13:10
Ceferin, EB, Puskás Aréna
Még nem biztos, hogy jöhetnek-e nézők a szeptemberi mérkőzésre fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aleksander Ceferin elmondta, természetesen az eredeti terveket szeretnék végrehajtani, de ha ez nem sikerül, akkor tizenegy, nyolc, öt vagy csak egyetlen országban rendezik meg az eseményt.

Az Európa-bajnokság tervezett házigazdái között Budapest, London, Baku, München, Róma, Szentpétervár, Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Dublin, Glasgow és Koppenhága szerepel. Hazánkban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznének, de a Magyar Labdarúgó-szövetség korábban közölte, további meccsekre is pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

A Movistar+ televíziónak adott interjúban Ceferin arról is beszélt, a koronavírus-járvány miatt egyelőre korai lenne megjósolni, hogy az Eb mérkőzésein nézők előtt vagy zárt kapuk mögött futballoznak majd a csapatok, s ha szurkolók előtt, akkor lehetséges lesz-e a telt ház.

A szlovén sportvezető a Bajnokok Ligájával kapcsolatban megjegyezte, hogy pozitív visszajelzéseket kaptak a lisszaboni nyolcas döntőről, és neki is tetszik egy esetleges négyes döntő bevezetésének ötlete. Hozzátette: ennek a lehetőségét érdemes lesz megfontolni, de alkalmazni legkorábban csak a 2024/25-ös idénytől lehetne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.