Először nyert a Szeged a Bajnokok Ligája idei szezonjában

Kiváló átlövőjátékának és Mikler Roland bravúrjainak köszönhetően 36-27-re nyert a Mol Pick Szeged a norvég Elverum ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligájának A csoportjában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 26. 20:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alsóházi rangadót rendeztek a férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában. A játéknap előtt pont nélküli, a mindhárom idei csoportmeccsét elveszítő Szeged csapatát, a norvég Elverumot fogadta. A norvégok korábban legyőzték a Portót, szoros meccsre késztették a Flensburgot, hat góllal kaptak ki a PSG-től, és kilenccel a Kielcétől.

A járvány sújtotta szegediek Kielcében, Bresztben és Portóban is alulmaradtak, jóllehet azokon a meccseken a csapat jelentős részére nem számíthatott Carlos Pastor vezetőedző. Az Elverum elleni mérkőzésen viszont ott voltak a felépült magyar kulcsemberek, Bodó Richárd, és Mikler Roland. Főleg a balátlövők, Bodó és a szlovén Henigman húzták a Szeged szekerét. Bánhidinek a meccs elején volt egy kisebb nézeteltérése a játékvezetőkkel, többször is ellene fújtak, de ezen viszonylag hamar túltette magát a világklasszis beálló.

Bánhidi és Mackovsek (kékben) határozottan védekezett
Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba

Gyors gólokban, lerohanásban jobbak voltak a norvégok az első félidőben, és a szélsőjátékuk is jobban működött, de minden másban (lövő- és védéshatékonyság) a Szeged volt a jobb. A szünet előtt csak kétszer vezetett az Elverum, ezt leszámítva mindvégig a Szegednél volt a kisebb-nagyobb, kétgólos előny. 17-15-ös magyar vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Két Mikler-bravúrral és két szenzációs Bodó-bombával indult a második félidő. Határozottan állva maradt az Elverum, feljavult a Pastor-csapat védekezése, öt, majd hat gólra hízott a magyar fór. Máthé és Abalo villanásaival csökkent a különbség, de Kasparek átlövéseivel szemben tehetetlen volt az Elverum védelme. Egy-két pontatlan szegedi támadásvezetésnek köszönhetően közelebb zárkózott a norvég csapat. 27-24-nél Mikler elképesztő védést mutatott be, nagyon kellett, mert vészjóslóan közel került a szegediekhez a vendégcsapat. És Mikler nagyon belejött: további bravúrokkal járult hozzá, hogy megmaradjon a különbség, sőt, nőjön. A záró 10 percre 30-24-es szegedi előnyre kanyarodtak rá a csapatok.

A végén már csak a különbség volt kérdéses, 36-27 lett a vége. A Mol Pick Szeged megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligája 2020–2021-es szezonjában. Legközelebb, a jövő héten a Flensburg ellen folytatja Carlos Pastor csapata a BL-ben.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Mol Pick Szeged–Elverum 36-27. Győzelmével a Szeged fellépett a csoport ötödik helyére, az Elverum visszacsúszott a hatodik pozícióba.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.