Elváltak Supka és a Haladás útjai

2019. 10. 30. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Leszögeztük, nem elvárás az azonnali visszakerülés, felelőtlenség is lenne erről beszélni. Szombathelyen mindig sok volt a tehetséges fiatal, a közelmúltból talán elég csak Radó Andrást vagy Kovács Istvánt említeni, és most is készül velünk nyolc-kilenc olyan tizennyolc év körüli játékos, akikre fokozatosan lehet majd építeni, a beérésükhöz azonban türelemre van szükség. Szép feladat ez, szép kihívás, ami pedig az eredményt illeti, szeretnénk jövőre minél előbb végezni a tabellán. Persze ha a télen úgy állunk, hogy komoly realitás a feljutás, akkor a klub és mi is biztosan meg is teszünk mindent érte – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Supka Attila nyáron, miután elfogadta a másodosztályú Haladás ajánlatát.

A Debrecennel kétszeres bajnok edző irányításával az előző szezonban a kupadön­tőig menetelt, a bajnokságban a negyedik helyen végzett a Honvéd, Supka mégsem maradt a klubnál; a George F. Hemingway távozása után munkába állt új tulajdonosi kör nem vele képzelte el a folytatást. Az edző távozása meglepetésként hatott, az új munkahelye pedig szintén meghökkentette a magyar futballközeget. Supka az NB I egyik kieső csapatánál, a Haladásnál vállalt munkát júliusban, megbízatása három évre szólt, de kevesebb, mint négy hónap után a klub felbontotta a szerződését. A megfiatalított, elsősorban az Illés Akadémián végzett labdarúgókat foglalkoztató szombathelyi csapat nem kapta el jól a rajtot: tizenhárom forduló alatt a megszerezhető harminckilenc pontból csak tizenkettőt gyűjtött, a kiesést jelentő tizennyolcadik helyen várja a folytatást, immár Supka Attila nélkül.

A tréner szóhoz sem jut a hír hallatán
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Elfogyott a klubvezetés türelme.

„Az eredménytelenség a váltás fő oka. Úgy gondoltuk, új edzővel eredményesebbek lehetünk. Az eddigi másodedző, Desits Szilárd jól ismeri a csapatot, ideiglenesen ő irányítja az együttest” – indokolt Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója a klub hivatalos honlapján.

Supka Attila, a kétezres évek közepének egyik legeredményesebb magyar edzője különös utat tett meg: fél éve kupadöntőbe vezette a Honvédot, jelenleg az állástalan szakemberek táborát erősíti.

Hirtelen nem is tudjuk, melyik a nagyobb meglepetés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.